Članek
TOČKOVANJE PLAČ PO IZOBRAZBI "ADE"
Objavljeno Nov 11, 2014

"Brez odvečnih državnih uslužbencev se da živeti, se pa neda brez ustvarjalnosti”

 

Veseli me, da se prebližuje realitet življenja tudi med javne uslužbence, ki so bili ves čas ljudje v večina brez morale z izjemo Policija Vojska Medicinske sestre, kot tudi bolničarji. Ostali, ko pa so morali delati za sramotno niske plače s katerimi si moral že čudeže ustvarjati, da si prišel skozi mesenc z vmesno lakoto so pa še danes največje žrtve. Ko omenjajo pogotovi, da imajo višjo stopnjo izobrazbe in si stem dovoljujeo pripadnost višjega zasluška se vprašam, kje pa je njihova morala.

 

 Na kmetiji, ki vsi delajo, da opravijo celotno potrebno delo se tudi ne nagrajuje pri mizi hirarhično. Pravilno bi bilo v času varčvanja, da se podelijo sredstva, ki so namenjena javnemu sektoru za preživetje v enakem znesku, ki dosega povprečno plačo resnično delovnega človeka v Fabrikah.

 

Le tako bodo demonstrirali delček solidarnosti do ljudi, kateri pa resnično ustvarjajo z vso zasužensko ponižnostjo brutosocijalprodukt iz katerega pa nastaja ves gospodarski kriminal, kateri pelje z njihovimi nestrokovnimi politiki in vsemi vodilnimi osebnostmi Slovenijo še kar naprej v negotovost

 

Lepi pozdrav iz Baden-Württemberga-Nemčija

Franc Jazbinšek