Članek
Stratege v času reševanja EU-Krize
Objavljeno Feb 22, 2015

 Priljubljena Kanclerka Merkel!

 

 

O Merkel-jevi bi lahko napisal knjigo in, da vem, da to kto drugi bolje zmore pustim takšno idejo ob strani. Vsekakor ima naša Kanclerka Merkel, do sem dokaj prehojeno pot v katero jo je podal naš negdanji Kancler Helmut Kohl. Kancler Kohl, ie potegnil mladenko po združitvi Ost&West Deutschland v svoj kabinet, saj je natančno vedel, da bo ta oseba nekoč dobila njegovo mesto. Ni bilo vse tako gladko, kot bi moralo biti, ko se ga je držala za rokav in pridno sledila njegovim načelnim strategijam na globalno gledanje, kaj Evropa počne in kam jo je potrebno pripeljati.

 

 

Zasluge, če ne vse gredo za združenje West&Ost-Deutschland na Gorbačova in takratnega Kanclerja Kohl, kot USA –predsednika Regena, kar se danes na različne načine interpretira. Temu rezultatu Kohl-ove „ÄRA” je prišlo kmalu zatem do finančne Afere stranke CDU. Ob Aferi kateri je Kohl igral glavno vlogo, ker ni izdal svoje sponzorje, ki so sponzirali njegovo stranko CDU. Merkel-ova je v tistem zelo problematičnem času glede prekritja financ, ki so bile naložene v Švici bila pač drugega mišljenja in obrnila svojemu Chefu Kohl-u hrbet, kot tudi sedanji financminister Scheuble. Takrat smo  bili zelo ogorčeni nad obema članoma kolove stranke CDU saj so samo gledali kako se znebiti Kanclerja Kohl-a.

 

 

Za Merkel-jevo še posebno, ker se je šele privajala našega zahodnega sytema in že demonstrira vshodni system. No vse se v živlenju s časom prizanese in Angela Merkel, je pričela punktati v svoji stranki CDU in postala vse priljubnejša do nemškega prebivaljstva. Uspelo se ji je prebiti do predsednice stranke CDU in kmalu zatem z zavarljivimi obljubami, da nebodo dvignili davka na dodano vrednost, ki so ga napovedovale nasprotne stranke in tako postala Kanclerka in kmalu nato prelomila obljube in dvignila naš MwSt.

 

 

Davek na dodano vrednost za 3%.-te Takšen karakter se prišteva vsem našim politikom tukaj v Nemčiji, kot pri nam  v Sloveniji- Ljudje se vsega navadijo in Kanclerki Merkel se lahko obeta, da bo pri naslednjih volitvah dosegla Kohlo-vo “ÄRA”, ki je bil 16 let na Vladi! V času naše globalizacije EU-skupnosti kot vemo vsi, vodi Kanclerka Merkel, posebno zelo pomembno vlogo v kateri vidijo pogotovi centralizacijo z Nemčijo na čelu, kar temu nemorem pritrditi, saj mi gledamo našo Kanclerko Merkel, kot stratega, ki skrbi, da se nam skupna hiša EUROPA ne podre! In to bi naj bilo poglavitna naloganas vseh v SKUPNI EUROPI!

 

 

 

Tem primerno so šahovske poteze Angele Merkel, potrebne, s katerimi se demonstrira humanost in na drugi strani stabilnost gospodarstva, predvsem skrb kako bo gospodarstvo se še doma obdržalo in nič majn v vseh EU državah v kolikor bi se ravno tako prizadevale kot to storimo mi tukaj v Nemčiji. Da pa temu ni tako, da bi se te kritične države zadosti prizadevale, vemo mi in tudi pogotovi posamezniki teh kritičnih EU držav. Ko kriza nastane pa najsibo kjer koli, je potrebno gledati kako jo najuspešneje rešiti pa bo to v familiji podjetju v društvih, kot v vladah držav in tudi v EU-skupnosti.

 

 

Prvo kar je napravila Merkel, dokaj dobro in pravilno, da smo pristali na pomoč z kreditiranjem in nas pustiti obrmeniti v sljučaju rizika z preko 200 miljardami, ki bi jih morali odplačati nemški davkoplačevalci, v kolikor se kreditna pomoč za Grke nebo izšla. Grki kot posebna nacija, ki misli, da lahko hodi z pokončno glavo še danes na osnovi priznane nekdanje Grške kulturne zgodovine, si dela stem velik problem. Mentalitet jih je pripeljal v težave, z krediti, ki jih nimajo namen vračevati bi si pa naj financirali abnormalni standart. Tokrat je  bilo za pričakovati, da bo prišla Merkel, na kritične tone iz strani Grkov rebelirarjev, kot tudi iz nove setavljene Vlade z nikakeršnim realnimi  politiki.

 

 

 

 

Sedanjo držo Merkel-jeve je samo za pozdraviti in našega financministra Scheubelna ravno tako. Nemčija kot takšna ima tudi sama vznotraj kar nekaj %-tov nezadovoljnih malih in srednjih podjetnikov, ki se borimo za obstoj in tem primerno mora naša Merkel, tudi paziti, da nebi  naše gospodarstvo pričelo upadati, kar trenutno še vse stoji na pozitivni strani. Zato bi rekel Špagat med državami EU-skupnosti in samo Nemčijo kot takšno ni enostavno uravnovešati, čemer se pa prav zaradi tega izpostavljaš automatsko kritikam iz držav, ki nam zavidajo našo gospodarsko rast. Da pa niso u stanju peljati pravo politiko kako podati ljudem občutek vsaj povprečnega zadovoljstva, o katerem pa mi tukaj v nemčiji, še lahko govorimo. Je pa tudi dejstvo, da se lahko zadovoljstvo doseže samo z pridnim delom z neomejenim številom nadur in tako si je mogoče zagotoviti na vse zadnje tudi primerni štandart.

 

 

 

 In če gledamo na osnovi minemalne plače v sloveniji ko je 4 eure in pri nam nekaj čez  8, eurov in cene enake v Sloveniji, kot pri nam v Nemčiji, potem je jasno, da večina slovenskega naroda še dolgo nebo zadovoljna. Veliko odvisi od politike, ne pa vse in to kar počne trenutno naša Kanclerka Merkel, smo zno zelo zadovoljni vsaj večina, neglede na strankarstvo, saj njihove številke članov strank ne dosegajo večine nemškega prebivalstva. Ljudje volijo nekoga potpirajo pa tistega, ko bo za njih nekaj pozitivnega napravil in to priznanje si za enkrat še vedno zasluži Kanclerka Merkel, pa tudi od stranke SPD zunanji minister Steinmair, ki skrbi, da se napetosti v svetu oblažijo predvsem še v trenutnem času za Ukrajino v kateri se mu pripisuje veliki angagman. Seveda pa brez finančno disciplino finacministra Scheubel-na bi lahko bilo tudi pri nam vse druzga kot pozdravno!"

 

 

Kar je pa zelo pomembno in značajno za Kanclerko Merkel ni pozabila od kod je prišla in zahvala temu, da lahko danes Ost Deutschlan z nami skupaj korak drži in tu in tam celo stoji povsem odspredaj. Toliko o Naši priljubljeni Kanclerki Merkel! Tudi v Sloveniji bi bilo mogoče postaviti na vladno mesto žensko seveda z potrebno porcijo intelegence, kar Bratuškovi ni bilo moč prišteti. Inteligentna ženska na špici vlade z  močno pozitivno duševno “AURO”, kateri bi slovenski Narod brezhibno sledil, v kolikor bi znala med njega zasejsti dosti zaupanja in poštenja v obljubah, pa bi se s časoma pričel tudi povsem pokvarjeni mentalitet števiččnih vodilnih osebnosti spreminjati v korisno ustvarjalne.  Številčni mladi intuzjasti ambicijozne narave, bi pa skrbeli, da bi bilo dela v Sloveniji na pretek.

  

 

 

Vse je mogoče, če se hoče in če nepozabiš, kdo si bil  nekoč in odkod si prišel. Zato tudi moji stalni prispevki, pa kakorkoli udarjajo včasih v smir kateri mi ni moč slediti, ker si slovenski Narod enostavno še ne upa.

 

Lep pozdrav iz Baden-Württemberga-Nemčija

Franc Jazbinšek