Članek
System prihodnosti slovenske politike
Objavljeno Mar 30, 2015

Politike bo potrebno locirati, da bodo ti uspeli voditi državo Slovenijo

Ko pričnejo ljudje verjeti politikom so se postavili v veliko nevarnost za katero bodo slej, ko prej drago plačali. Zakaj je tako in ne drugače, leži predvsem na pokvarjenosti karakterja posameznih oseb, ki so se usodile razpolagati z vsemi mogočimi odločitvami, katere gredo povsem mimo interesov svojega naroda. Če si bil povprej predno si stopil v politiko še eden od normalnijh smrtnikov, postaneš kot ...politik nadmoč, ki ti dovoljuje marsikaj, kar si povprej nebi usodil niti sanjati!

Tako se prične tudi napihovati balon laži, špekulacij in pa predvsem hohštaplarije, katera te dviguje v oblake. Vse to pa gre na račun celotne naivnosti ljudi, ki so ti zaupali, v mislih, da jih boš vedno v njihovo dobro zastopal. Kot politiki, se pričnejo precenjevati, češ kaj mi pa kdo že kaj more, saj smo Tim, ki mora skupaj držati in tako pričnejo izkoriščati svoje položaje, kako si v času svojega mandata čimveč okoristiti korita. Da si lahko sami določajo honorarje in posojila jim tako tudi uspeva dodatno zaposlovenje javnih služb za kar pa brutosocijsalprodukt nezadostuje za kritje celotnih izdatkov.

Kmalu pa pride tudi vsa resnica na svetlobo in nakupičeni problemi se še samo prenašajo iz ene v drugo vlado. Kar momentalno Slovenijo vsebolj utaplja v dolgove, ki jih skorajda nebo moč več vrniti. V takšnem sljučaju je pa država Bankrot! In kot ena Bankrotna Država Slovenija nima veliko možnosti še kadarkoli izplavati iz vse finančne utonelosti in je prisiljena sprejeti rešitve iz externih virov v tem primeru iz Bruslja! Bruseljska trojka pa nebo več obzirna na previligiranost, kar je bila glavni povzročitelj krize, temveč bo gledala na številke katere morajop dosešti svojo funkcionalno delovanje!

Da se pa tega slovenska politika najbolj boji saj stem si postanejo nepomembni, bo vse napravila, kako bi še svoj Narod preslepiti in vam obljublali še naprej iz strankerske zavajenosti nebesa, česprav so vas že skoraj na pekel navadila.
Se proti vsemu energično upreti je sicer lahko momentalna rešitev. Postati pa kot ljudstvo zadosti zrelo, da bi se znali vklučevati v politično vodenje države in ne več vladanje nad ljudstvom, bo pa potrebno malo več, kot pa čakati, da bo kdo drugi to za vas storil! Strankarstvo ruši sintezo vaših skupnih želja, združenost pa podaja potrebno nosilnosti odgovornosti do samega sebe, kot do celotne družbe. Še več transparentnosti mislim, da ni potrebno!

Prejmite lepe pozdrave iz Baden-Württemberga
Franc Jazbinšek