Članek
SLOVENIJA DEŽELA GLASBE PETJA IN VESELJA
Objavljeno Apr 20, 2015

 

System o katerem je vredno vsaj sanjati!

Ničkolikokrat sem že omenjal, da je slovenski sistem potrebno spremeniti in tudi predlagal ideje, kako bi se ga dalo poenostaviti. Tokrat sem bolj konstruktiven in predstavil bom moja načela, kako si jaz predstavljam system, ki bi moral delovati v interesu večinskega dela slovenskega ljudstva. Vsekakor bo moj predlagan system neustrezen za sedanjo priviligirano pokvarjeno skupino, ki si dovoli izkoriščati naivnost slovenskega ljudstva in nad zasužnjenim slovenskim narodom
vlada kot močno priviligirana diktatorska družba.
1.) Potrebno je spremeniti volilni sistem!
2.) Poslanci naj se volijo po pokrajinskih prestolicah, občinah!
3.) Vsaka pokrajina določi 4 poslance, dve ženski in dva moška
4.) Občine morajo postati samostojni nosilci celotenega gospodarskega razvoja!
5.) Ministrski sektorji bodo delovali z majnšim številom zaposlenih!
6.) Vsaka pokrajina naj bi imela enega ministra. To je skupaj 12 ministrov, preko katerih bo vsaka pokrajina zastopana popolno!
7.) Zakonodaja mora delovati v interesu ljudstva in ne v interesu korupcije!
8.) Vlado je potrebno izključiti iz Gospodarstva in omogočiti prodajo vse družbene lastnine.
9.) Vsa pokradena podjetja, ki imajo špekulativno preteklost je potrebno perenesti v družbeno lastnino in nato ponuditi na tržišče v prodajo privatnemu kapitalu!
10.) Vse neupravičene pokojnine je potrebno anulirati. Pri prenizkih pokojninah je treba spodnji del dvigniti na višino pokojnine, ki bo omogočila primerno življenje!
11.) Odpraviti je treba vse samim sebi namenjene institucije, ki prejemajo razne subvencije!
12.) Honorarji poslank in poslancev naj bodo določeni v pristojnosti občinskega sveta
13.) Predsednik države naj bo voljen direktno od ljudstva
14.) Predsednik parlamenta pa naj bo voljen od poslancev
15.) Vsak poslanec ali poslanka, predsednik parlamenta in predsednik države bi lahko bil odpoklican brez odpravnine, če ni sledil interesom slovenskega ljudstva!
16.) V ministrstvu za gospodarstvo je treba poiskati najboljše povezave, najprej v sami državi Sloveniji, ter šele nato po celem svetu in poiskati ideje, kako pospešiti gospodarstvo z ustvarjanjem večje dodane vrednosti, s katero bo rastel naš standart!
17.) Za mojo vizijo, ki jo jaz predlagam in vseskozi propagiram je slogan:
“SLOVENIJA, DEŽELA GLAZBE, PETJA IN VESELJA”
Na vseh vstopih v Slovenijo naj bi bili postavljeni pozdravni napisi z zgornjim tekstom v večih jezikih. Ta slogan naj postane vlečni konj gospodarstva in turizma s katerima si bomo zagotovili boljšo prihodnost. Treba je več delati, pa bo Slovenija zopet dobila pravo podlago za svoje preživetje, če bi še kdaj nastopila gospodarska kriza. Krize se ne da reševati z zadolževanjem, temveč le s pridnimi rokami pri opravljanju koristnega dela!
Ob razvoju predlaganih sprememb in določil družbenega systema se bo pokazala potreba po približevanju švicarskemu systemu. Če bo razvoj delovne in človeške kulture šel po pravi poti, se bo pričela oživljati tudi humanost do sočloveka. Tako nam bo lahko vsem zelo prijetno živeti drug ob drugem in en z drugim, kar je poglavitno, da postaneš pravi Demokrat!

Franc Jazbinšek