Članek
Podedovani nujni delež ustvarja sovraštvo med sorodniki!
Objavljeno May 01, 2015

Advokati največji paraziti v državni diktaturi Slovenije!

 

Sestav slovenske državne uprave je koncepiran v interesu, kako najuspešneje zavajati svoj Narod, ki ga imajo v fokosu žrtev in prav na takšen način, preveligiranim, priti do najustreznejšega izkupička. Zakonodaja, v kateri naj bi bili glavni mojstri pravniki, je pisana prav njimi na kožo. Vse bi lahko bilo poenostavljeno, če bi imela pravica z resnico glavno vlogo pri odločanju, kar še nikoli do sem  ni bilo. Ker pa temu nesme biti tako saj bi odpadlo v hipu vstran številčno odvečno delovanje advokatnih parazitskih storitev.

 

 Samo en primer, ki je najbolj pereč in povsem krivično nastavlena zakonodaja je zakon o dedovanju nujnega deleža. Pri tem zakonu, kot pri vseh ostalih ni bil še nikoli Narod uprašan ali potrjuje nastavitev zakona ali ne. Vse so si dovolili soglašati pravniki z poslanci v državnem zboru, češ, kot v imenu ljudstva, kar je laž nad lažjo. Pa recimo, ko se odloči nekdo svoje premoženje nekomu po smrti zapustiti se mu umešajo državni organi z svojimi povsem krivičnimi določili, ki vsebujejo nujni delež dedovanja.

 

 Pa se vprašam komu naj bi pripadal nujni deleš dedovanja nečesar, kar je bilo za časa življenja moje in to želim podati na dotično ali tudi dotične osebe za katere bi moral samo jaz odločati, kar bi bilo u skladu z poštenostjo in resnico. Odvečne jeze nebi bilo potrebno, ki jo po smrti doživijo dediči. In prav v temu je čar. Če bi bil zakon primeren, da se izpolne zadnja žeja osebe po njeni smrti, kar bi bilo tudi edino prav, da nasledi dediščino oseba, za katero sem se sam odločil, bi  ob takšnem zakonu ostalo tisoče pravnikov brez dela in predvsem pa neupravičenega  super zasdluška.

 

Familjarnost se nebi imela zakaj kregati ali celo zasovražiti. Saj, da se nekdo odloči samo nekomu podedovati, je tudi razlog za takšno odločitev. Otroci so lahko različni in tudi pogotovi zelo pokvarjeni in  če je takšen primer potem je upravičeno, da se takčno osebo povsm izključi iz  dediščine! Samo tako je lahko zadnja želja, ki bi pa naj bila sveta tudi izpolnjena! Slišal sem tudi za familjarni primer o nujnem deležu, ko so se po sodišču kregali in na karaju je še sestra svojemu bratu zaželela, da bi ga utopila v žlici vode!

Ob zbiranju informacij širom medij se močno zgražajo nad takšno zakonodajo, ki nesledi zadnji želji osebam, ko so se odločile dotičnim osebam zapustiti svoje premoženje, ker si pač ostali z svojim odračanjem niso zaslužili! Državna diktatura mimo interesov slovenskega ljudstva je pokazala zadnjih 70let kam je ta slovenski Narod uspela pripeljati da lahko izpleniti kapitalm za preveligirano skupinopa tudi če se mora zvsako leto z miljardami zadolževati! 

 

Da bi pa bilo mogoče spremeniti zakonodajo v celoti, ker je preobširna nepotrebna predvsem pa povsem krivična, bi bilo potrebno zamenjati system v celoti! Sedanji systemu deluje le v korist preveligirani skupini. Potrebno bo pod nujno spremeniti system in to iz strankarskega v pokrajinskega in unesti v ustavo povsem nova določila, ki bodo v resnici služila celotnemu slovenskemu ljudstvu in ne več samo preveligirani skupini državnih organov, ko jim ni prav nič mar za svoj slovenski Narod!

 

 

Toliko samo o enem perečem zakonu, o nujnem deležu, ki ustvarja veliko nepotrebnega dela pravnikom in predvsem pa katastrofalnega razpoloženja med sprtimi osebami. Kdo si dediščino ni zaslužil jo tudi nesme dobiti, ker to lahko le oseba ve, ko ima namen komu kaj zapustiti in ne državni organi. Državnemu zboru, ki si sebi v dobro krojijo vso zakonodajo pa pričeti stopati po prstih, ker  postaja vse bolj elitno preveligirana skupina izkoriščevalcev slovenskega naivnega ljudstva!

Franc Jazbinšek