Članek
Vladna institucija kot častno delo
Objavljeno Jun 19, 2015

Predlog o novem systemu in častnemu vodenju države!
 

Vlada bi morala biti za vzgled svojemu narodu in za njo bi morale veljati povsem iste norme kot za ostali del prebivaljstva. Moj predlog bi bil! Vlada bi morala biti najvišja instanca institucije, častnega dela! Predvsem idealistov, ki so pripravljeni za svojo Domovino delati za vdobro vseh državljanov in to za plačilo samo efektivnih stroškov ob delovnem času.

V upoštev bi prišli ljudje, ki imajo svoje življenske izkušnje in da so finančno preskrbljeni! Morali bi biti pripravljeni slediti potrebam svojih volilcev z Opcijo odpoklica v slučaju, da interesom ljudstva nebi sledili. Če je nekdo dejansko kot idejalistu res pripravljen za domovino kaj dobrega storiti, potem bi bilo prav v vladnem kot vsem poslanskem sestavu to pravo častno mesto za njega.

System bi prešel na pokrajinske volitive. Vsaka pokrajina bi naj imela 4 častne poslance od teh bi bil eden častni minister! V takšni vladni instituciji pa ni nobenega problema, ko nekdo izstopi in na koncu še državo nič ne stane. Vladanje, kot ga ima Slovenija sedaj, bo pa pomenilo še naprej; čimprej priti do korita, kje nahrani se lahko samo elita, kaj mar je njej, če proleterska usta nebodo nikoli sita!

Franc Jazbinšek