Članek
Pustite otroku otroško svobodo, da bo ostala še v odraslosti SVOBODA njihovega življenja!
Objavljeno Jul 14, 2015

 

Mi Slovenci smo ena zelo čudna Nacija!

Večkrat se da prebrati; “mi slovenci smo ena zelo čudna nacija”! Vsakkdo, ki tako razmišlja mu lahko potrdim in to ne velja samo za slovenski narod, ki živi v svoji Domovini, temveč nasplošno za vse nas, ko živimo izven domovine. Če samo podam pomislek na prijateljstvo med slovenci je že zelo problematično. Vse faze življenja so skorajda šle že skozi in danes vidima z ženko, da ti je vsak tujec lahko tudi zvesti prijatelj. Sorojaki pa delajo večkrat nepotrebne probleme. Če nebi bila midva u stanju slovenske sorojake tolerirati, bi ne imela nobenega stika znjimi, tukaj kot doma v Sloveniji. To je pa tudi krivda državne družbe, kot takšne, zakaj ne prihajajo pozitivne generacija od takšnih staršev, ki mislijo, da so nekaj boljšega in ne pustijo otrokom njihovo življenje njim živeti. Podajajo neumnosti z svojimi ukazi, kaj smejo in kaj nesmejo njihovi otroci početi in skom se smejo družiti in skom ne.


Imam še v spominu od mojih otroških let, ko nam je mama zabičala, skom se nesmemo igrati. Zato se danes ni potrebno čuditi, da so večinski del Slovencev svetovno priznani za šuveniste sebičneže skoraj bi se jim lahko reklo tudi velike egoiste in idijote. Družba, ki bi naj pa bila na mestu in vzgledna, pa naj nebi smela imeti od vseh vzgoraj naštetih karakteristik nobeno. Kako bi izgledale danes naše številčne familija tukaj v Nemčiji in po svetu kakšen pogled si bi mi pridobili od okolice ljudi kje živimo, če bi obstojale takšne razmere, kot se dajo zabeležiti v Sloveniji? Problem vzgoje otrok v Sloveniji razsvetljiti je že tudi istočna točka za v bodoče pri sami vzgoji otrok! Nas Slovence je Nemčija ne samo kot mentano integrirali, temveč podali so nam podaljšano srčno roko vseh vrst pomoči in pa predvsem popolno integracijo otrok v svoje nemške španske, grške, turške, italjanske, in vrsto še številčnih familij med katerimi so naši trije atroci smeli odraščati, in jim je postal svet eden v duhu in telesu. Midva sma danes na vse to kar je šlo zkozi naše življenje zelo ponosna, razen kakšne praskice, ki se je skoraj ni moč vedno izogniti. Če si prepričan v svoj multi kulti liberalen sistem življenja ni nič nemogoče še majn pa teško!


Naju pa močno pretresejo občutki, ko pridema v domači kraj v Slovenijo, kar čujema tudi pogosto od prostalih zunaj domovine živečih slovenk in slovencev, da smo šuvenistično prezirano gledani od pogotovih po navadi najbližjih  sorojakov, ki si celo dovolijo nas pozdraviti z opaskami, vseh primitivnosti, neglede na njihove višje izobrazbe, za katero imam jaz že od nekdaj za slovenske titulirane pametnjakoviče svojo merilno lestvico. Da bi bilo kadarkoli za pričakovati ustrezen razvoj otrok iz strani slovenskih staršev je potrebno sprva priti do te vrste staršev, ki bodo rešeni vseh negativnih karakterističnih načel in to se lahko prične z vzgojo od otroškega vrteca, pa naprej vse do časa, ko atroci dozorijo za svoje lastno presojanje. Samo z dobrimi lastnosti se lahko ustvarja vse dobro in z slabimio vse slabo. Kot primer v Industriji glede na kvaliteto dela in tem primeren izdelek. Tako natančno bi bilo potrebno tudi slediti vsemu razvoju mentalnosti ljudi, ki postanejo iz otrok odrasli! Sloveniji bo potrebno pričeti učiti otroke o vrednostih, katere ti ustvarjajo močan karakter, da bodo kot odrasli, ko bodo postali starši lahko sledili potrebam svojih otrok, kako jim omogočiti si izgraditi stebre Demokracije, ki temelji na toleranci, akceptanci, spoštovanju, in predvse respektu do predpostavljenih, vklučno z starši!