Članek
Rušiti EU-skupnost pomeni rušiti Demokracijo
Objavljeno Jul 16, 2015

EVROPSKA SKUPNOST MORA POSTATI ŠE MOČNEJŠA

 

Ideja o skupni evropi je idealna! Idealna zato, ker skrbi  predvsem za časovno podalšanje miru v Evropi, kot v svetu. Mnogo je danes tudi takšnih, ki razmišljajo povsem drugače, celo nasprotno temu v kar je  večji del nas  prepričano, da je EU-skupnost neizogibna Institucija! Predvsem so to ljudje, ko so nasprotniki EU-skupnosti, ljudje, ki se jim z lahkočo prišteva sebizem, ego, pa tudi lastno precenjevanje z dodatno karakteristiko šuvenizma, idiotizma, ki jim podaja mesto, skreganih z samimi sabo, predvsem tudi v sedanji vladi z stranko ZL!

 

 

Danes je že več kot polstoletja EU skupnosti za nami in pogotovimi postaja EU skupnost en sami problem. Da smo ljudje v različnih pogledih glede vseh težav, ki jih ta EU-skupnost sabo prinaša, obstojajo dokaj nerealne izhodne točke, kako bi lahko bilo drugače. Marsikomu ne odgovarjajo pravila, ki prihajajo iz Bruslja in bi hoteli v svojih predhodnih navadah, ko še niso postali del EU-skupnosti, naprej peljati svoje življenje! Takšnimi ni teško verjeti, le z povdarkom, da niso pripravljeni nositi del skupne odgovornosti!

 

 

Če smo vsaj malce odprti na vpogled časa, potem bi mu morali strogo sledili. Tako nam bi bila moč tudi z lahkočo občutiti soodgovornosti do vodenja Evropske politike, ki nemore biti vsakemu posameznemu na kožo pisana. Je pa neizogibno, da EU-skupnost podpiramo, kako z časom unesti več pravičnosti med evropejce, kar je še danes ena zelo šibka točka.

 

Da se Slovensko ljudstvo vedno znova zgraža na EU- skupnost in si želijo, celo leva stranka ZL izstop iz EU-ja, je dokaz, da ne sledijo potrebam razvoja, ki nam prinaša vedno več segmentov odgovornosti in stem lastnega prispevka, ki se bo izražal v samemu delu in to bo najpoglavitneji prispevek.

 

 

 

Evropo rušiti, pomeni rušiti Demokracijo in se predati ogroženosti preostalega sveta, ki bo vedno bolj silil v našo hvaljeno EUROPO! Da vemo, da se temu ni moč popolno obraniti, zato toliko bolj potrebujemo trdno odločno EU-skupnost, kako nastaviti skupaj smirnice reševanja vsega, kaj nas bo še doletelo. Vsak posamezen izven združenja EU je nemočan in v kratkem času poničen. Grčija zaradi napačne politike pričenja na sebi občutiti posledice že pri samo namigu, da bi izstopila iz EU-skupnosti. Posledično bi bilo, če se bo to zgodilo.

 

 

 

 Grška vladna neresnost pri oprijemu demokratičnih načel postaja vzrok pričetka krize v Grčiji. Da je čas že napočil glede imigrantov, ki se podajajo vse pogosteje na pot. si je z lahka predstavljati sliko v kakšne težave bi prišla Slovenija, brez EU-skupnosti? Zato streznite se že enkrat vsi, ki rušite Europsko skupnost z vašimi negativnimi karakteristikam in vsem mogočim zavajanjem! Pričnite misliti še na jutri in v čas v naprej, ki ga lahko vsaj delno uspešno rešujemo dokler smo še v združenju EU-Skupnosti!

 

Franc Jazbinšek