Članek
Negativne parole proti emigrantom kvarijo klimo v Sloveniji kot tudi v Evropi!
Objavljeno Aug 09, 2015

NA MESTO BEGUNCE KRITIZIRATI, PODAJTE JIM ROKO!

Kako ljudmi podati občutek begunca-emigranta, da bi lahko presojali v bodoče na kulturni človeški moralni etični podlagi. Živim polstoletja v različnih državah evrope in lahko rečem kako prijetno je življenje, če med ljudmi obstoja synergi efekt, s čemer se lahko samo medsebojno kulturno še obogatimo.

Tako, kot pa trenutno posamezni evropejci še danes razmišljajo o beguncih pa ni moralno temveč z...elo egoistično. Mnogo mladih Slovenk in Slovencev iz dneva v dan zapuščajo svojo Domovino in gredo s trebuhom za kruhom v širni svet. Prav tako to še iz 100-kratnih težjih težav počnejo Afrikanci, Azijati, Arabci in še bi se dalo naštevati. Kako bi bilo, če bi nas tujina tako odvratno gledala kot to počnejo številčni v Sloveniji?

Žalostno za Slovenijo, ki je med sabo že tako skregana, da v številčnih familijah ni zaslediti neke skupne sinteze, ko bi naj temeljila vsaj na ljubezni. Ne tako nemormo gledati mimo realnosti, ki je pričela vdirati v vse pore Europe, kako si rešiti golo življenje in se podati v riziko.

Tudi jaz sem to storil z mojim prijateljem z 18-timi leti. Hotela sma zapustiti takratno komunistično državo Jugoslavijo. Izteklo se je vse v dobro vkljub močnega občutka pendriha in zapora in danes uživama oba vso naklonjenost tujine, ki v srcu ni več tujina temveč za mene država Nemčija in za prijtelja Nww-Jersey-USA!

Prav to bi želel vsemi begunci, ki se bodo zadržali morda tudi za dalj časa v deželi Sloveniji, da se jim pomaga in smatra za istovredne kot smo to slovenci in slovemke sami. Pogledajte vzglednost priseljencev v kolikih primerih so danes nepogrešni, ki opravljajo vsa mogoča dela za kar se slovensko autoktono ljudstvo sploh ne zmeni. Na drugi strani pa tudi občino Piran, ki je podala vso zaupanje upravičeno Afriškem možakarju, da je postal njihov “ŽUPAN“!

To pomeni, da se gre za več kot manj posameznike, ki peljejo napačne parole proti imigrantem za katere smo moralno dolžni izkazati vso solidarno pomoč. Ljudje sveta se bodo prelivali sem ter tja in iskali skupne vezi kako prihodnost še sploh dobiti v GRIF. Čemer so svetovni politiki v večina že ferzagali in temu v namen vsa neizogibna Emigracija!

Lep pozdrav iz Baden-WürttembergaDeutschlands schönste Reiseziele
Franc Jazbinšek