Članek
V Demokracija ni na mestu, če nekoga žališ!
Objavljeno Aug 28, 2015

Če stopim komu na žulj potem zato, ker mu želim, da ga ta žulj nebi več žulil !

Ljudje v F-B pozablajo eno ali se pa sploh ne zavedajo, ko nekoga na prvi moment odbijejo z nasprotnim žaljivkam, ker jim ga ni moč razumeti. Kakor sledim vsemi različnimi izjavami, ki se jih da zaslediti na F-B je večkrat vprašljivo čemu tako in zakaj ne drugače. Kje jemlejo ljudje osnovo Demokratskih načel, da se jim ni moč zadržati in vsaj malo pretehtati svojo odločilno miselnost predno jo podajo na tipke.

Prepričan sem, da bi bilo dokaj prijetnejša komunikacija, če bi ljudje pričeli že pri sebi razčistiti, kaj je na mestu in kaj povzroča samo nepotrebne napetosti med ostalimi. Ne to nestorijo, se pa v času prilike, če se jim poda opravičujejo in probajo stvari pripeljati zopet na uglajeni tir, seveda ne vsi. Že nekajkrat sem omenil nekaj pravil, kje se lahko človek prepozna, da je resnično Demokrat ali se pa samo dela, ker bi rad bil, pa neve načela ravnanja kako postati Demokrat. Podal bom poglavitno načelo, ki nesme nikoli dobiti mesta, če dve osebe med sabo komuncirajo.

1.) Nikoli se nesme rečti to pa nimaš prav in takoj zatrjevati svoje sugestijo! Podati mu je potremo v vprašalni obliko kako si to mislil in nato mu ponuditi svoj razmislek o tem kar si od njega čul in to nikakor vsiljivo. Tako bosta prepoznala, da si ne želita en drugemu usiljevati svoja prepričanja temveč prinašata različna razmišljanja na svetlobo iz katerih lahko sčasoma medsebojne komunikacije na kulturni ravni celo nastane rezultat skupnega mišlenja. Če to ni mogoče osntaneta še vedno brez žaljivk vsak ob svojem prepričanju.

Ljudje imamo tudi spodrsljaje, katerim ni potrebno še kuriti pod petam temveč probati pretehtati v kolikor je bilo to resno storjeno in izrečeno ali je bil samo en spodrslaj? Če opazimo da imamo velikega nasprotnika, ki mu ne pridemo pod kožo obstojajo metode kako ga bi bilo moč sprementi in mu podati roko prijateljstva, vkljub njegoven negativnem profilu, ki si ga je ustvaril na kulturnem niskem nivoju. Ljudje smo z vsemi dobrimi in nič majn z slabimi konstelacijam vedno na liniji. Pomembno je le v toliko česar se več ali majn poslužujemo.

Sovraštvo zamire hudobija preziranje škodoželnost so lastnosti ljudi, ki so v sebi iztrošili vso pozitivno energijo in takšnim je potrebno pristopiti v vpomoč. Kar pa ravno ti ljudje od svojih nasprotnikov doživijo, da jih še dodatno očrnijo in tako nastaneta dva pola, ki sta si povsem ista. Kajti, ko nekdo, ki ima še svojo misel za preudarno in jo nato usmiri v negativnost in obsoja nekoga od katerega je bil obsojen se je stem kapultiral iz svoje prvotne pozitivne kulture v skrajno negativo kulturo. In v takem primeru namesto uspeh zabeleži velik neuspeh.

Tako je pa zares nemogoče še za pričakovati, da bodo ljudje se med sabo usposabljali v bolše, kar bi bilo sigurno mogoče in kdo na koncu vsega žane uspeh je slovenska politika. Politika ker je slovenski Narod med sabo popolnoma skregala z vso razdrobitvijo, in pelje danes z lahkočo svojo lopovščino v čas, ki se ji še vedno nudi. In prav to skreganje in obtoževanje se dogaja povspešeno zadnjih 25 let. Slovenija pa tone in tone vse globlje v propast!

Lep pozdrav iz Baden-Württemberga-Deutschland
Franc Jazbinšek