Članek
Še vedno močan deficit v slovenski demokratični kulturi!
Objavljeno Nov 30, 2015

Demokracija se vrednoti v kulturi odražanja


 

ko vidim da imam ob sebi še koga, istomislečega demokrata, ki pozna pravila v samem razvoju demokracije se lahko prične demokracija širiti v krogu vseh preostalih, ki jo še neznajo dojemati in si prav zaradi pomajnkanja demokratičnega Kulturnega razmišljanja delajo nepotrebne težave. Različni predlogi so povsem na mestu in bi jih bilo potrebno resno jemati ter začeti pri pozitivni "0", kje demokracija še ni ponikala!!


 

Le tako bi bilo mogoče ljudem prepoznati, kako pomembno je demokratsko Kulturno razmišljanje, ki ima moč vsakega pa naj bo še kako skrenjena misel za nekoga, ga vključiti v skupni dialog, ki bi naj šel vedno v vdobro vseh! Veliko mojega truda je šlo prav v to smer, ob mojerm intenzivnem delu od leta 1991-2006 v kontekstu na vladnem nivoju med Nemčijo in Slovenijo kako slovenskim podjetnikom omogočiti čimveč poslovnih povezav med Nemčijo in Slovenijo.


 

V slovenskem prostoru sem vedno znova naletel na takoimenovane managerje, ki niso imeli blage veze o demokratciji in pravem vodenju podjetja. Ko sem jih z vso mojo opreznostjo hotel opozarjati na njihove gravirende napake sem dobil občutek; "kaj si nam prišel soliti pamet". Veliko teh napak, ki so se delale in se še delajo v nikakeršni podjetniški kulturi, je teža vsega slovenskega podjetniškega ferzagna.


 

Če bi uspelo ljudem dojemati kako pomembna so načela demokracije in znjo povezano kulturo prav v vodenju podjetja in stem ena dobro znosna socijalna atmosfera, bi Slovenija bila danes brez kakeršnih koli težav, veliko več, postala bi posebnost v svetu. Predvsem zato, ker je zelo transparentna. Slovenska politika katera bi naj bila za strukturo pravilnega delovanja zadolžena, je pa na nivoju korupcijskošpekulacijskih dejanj v kontekstu njej namenjene zakonodaje.


 

Tako ni čudno, da se slovensko socijalno neznosno stanje brez vsakoletnega nadaljnega zadolževanja nemore financirati. Prav to pa pelje Slovenijo vse hitreje v BANKROT! Prave demokratske osebe, ki bi v politiki kot opozicioneli, pa lahko kaj spremenile so hitro orazvrednotene. V okviru vladnih volitev Osebje, ki bi jim z lahkoto prištevali celotno kompitenco vstop v prve vrste vladnega vodenja se pa močno distancirajo takšnih namigov.


 

Če bodo ob novih volitvah spremenili tudi do sem, povsem napačen sistem, pa se lahko Slovenija z slovenskim, drugače z močno tradicijo poznanem pridnem delovnem ljudstvu, postavi z demokeatično delovno kulturo zopet na trde temelje, predvsem pa z ustrezno managment kulturo! Zato dela je dovolj, če se bodo slovenci uspeli demokratsko razvijati, zakar je pa potrebna vsa vzglednost od same vlade in preostalega vodilnega potencijala, ki bo sejal med ostale svoje kvalitete in jih z ostalimi vse hitreje pomnoževal!


 

Ko bo pričelo pravo demokratično delovanje in to 24 ur na dan bo vedno bolj prinašalo na poglavitno mesto duševno bogatenje in pa sigurnos gospodarskega kot socijalnega stanja v dobro vseh Slovenk in Slovencev, kot vsem v slovenijo naseljenim državljanov!


 

Lep pozdrav iz Baden-Württemberga-Deutschland

Franc Jazbinšek