Članek
Strankarstvo v Sloveniji vse bolj razdružuje slovenski Narod!
Objavljeno Jan 07, 2016


 Gledanje v prihodnost vsaj za eno celo generacijsko obdobje najmajn 20 let in se striktno držati dogovorjenih določil, je pa  rešen ves do sem, zamujeni čas!

Dokler se bodo v Sloveniji ljudje upredeljevali v stranke, bo v Sloveniji vedno znova nastajal Caos. Slovenski narod potrebuje povsem novi volilni sistem! Slovenski narod naj bi bila ena sama familija sicer z različnim vernim prepričanjem, ki bi naj služilo za sekularno etično uravnovešanje. Vlada naj bi bila sestavni del sposobnih strokovnjakov, z zadostno življenskimi izkušnjami, neglede na to ali so akademično izobraženi ali ne. Vladna sposobnost moči naj bi uspela integrirati delovanje celotnega slovenskega ljudstva na vpogled potreb notranjega, kot tudi zunanjega stanja slovenske Države.

Vse bi se pričelo v občinskih svetih, ki bi izvolili pokrajinske predstavnike, kateri bi v zelo zožanem krogu, glede sedanjega odvečnega števila poslancev sestavljali vlado in obvladovali vse potrebne vladne resorje. Hitro bi nastopila gospodarska rast in socijalna ustrezna kvaliteta, sčemer bi dohiteli čas, ki ga sedanja Cerar-jeva nestrokovna vlada še samo zamuja in stem dokazali, da Slovenija ne potrebuje stranke temveč ljudi, ki so pripravljeni za svojo skupnost kaj storiti, brez da bi izstavljali račun za spanje v parlanmentnih prostorih, ki ga enostavno takrat nebi bilo več!

V takšnem primeru vladanja, bi pa bilo mogopče od sonarodnjakov izven slovenije, ki nas je preko pol miljona še koga pritegniti, da bi se vrnil iz exila nazaj v Domovino Slovenijo in podal še svojo Noto v razvoj gospodarstva in kulture v dobro vseh!

Lep pozdrav iz Baden-Württemberga-Deutschland
Franc Jazbinšek