Članek
LJUBEZEN ZDRUŽUJE-SOVRAŠTVO RAZDRUŽUJE
Objavljeno Feb 08, 2016

PATRIOTIZEM IN LJUBEZEN DO DOMOVINE, KOT DO SOČLOVEKA, V SLOVENIJI IZUMIRA

V nekdanji skupni Jugoslavije RAZEN SLOVENIJE, se ve kaj pomeni patriotizem-ljubezen do domovine, še več pa ljubezen do sočloveka, za kar se je vredno vedno boriti! Večji del Slovencev je bili že od nekdaj močno podvržen in je še danes močni hohštaplariji sebičnosti, šuvenizmu in danes še posebno ksenofobiji, prosto, ker so Kulturo zamenjali za brutalnost, pokvarjenost nespoštovanje, celo sovražijo vse, kar ni slovensko autohtono.

Tem primerno so nesposobni precenjevati, kdo je sposoben in kdo ne, predvsem, ko se gre za izbiro politikov. Z lahkočo se jih da zavajati in voditi za nos. Zelo velika večina je popolno neiteligentna, kar še dodatno onemogoča pravilno presojanje in posledično temu nikakeršna slovenska vlada. Da je slovenski narod iz vseh vetrov skupaj nastal se jim patriotizem enostavno ni mogoče pravilno predstavljati in postaja nepomemben. Čemu potem pogum in kakeršno koli večje združevanje, če so si slovenski državljani tako različni?

Facit glede Slovenske usode je še samo čas! Čas kdaj bo Slovenijo pokopal in takrat pa sposobi naciji se v roke podal, ker Slovenec, ljubezni do Domovine in do sočloveka na žalos še do danes ni prepoznal!

Franc Jazbinšek