Članek
Zasigurati moramo Evropsko skupnost v interesu mladih!
Objavljeno Jul 01, 2016

Pustimo mladim odločati o evropski skupnosti, ker  se vidijo že danes v njej kot evropski državljani!

Ura je polpet zjutraj in ob mojem razmišljanju, kam nas zavajajo politiki, pa naj si bodo to slovenski kot nič manj Bruseljski komisarji, se mi postavlja tudi vprašanje, kako nas gleda preostali svet. Evropa je pričela pokati po šivih ljudstvo ogorčeno in dokaj nepripravljeno na še vse nastale posledice, ko jih politiki evrope iz dneva v dan povspešujejo. Lepo je bilo nekoč čuti o ideji združevanja evropskih držav, kot glavno opcijo obdržati vsaj  mir med evropskimi državami. 70 let je od ds-vojske in lepo je, ko lahko rečemo, da smo jih preživeli v miru, kar ne velja za preostali svet. EU- nam je to zagotavlala in nam bi še, če se bomo uspeli obdržati skupaj.

 Zadnji primer izstop G-Britanije je rezultat vsestranske površnosti Bruseljske birokracije, katera se širi kot koloradski hrošč. Vsi vemo, da je postala ta skupna europska institucija neeficjentna celo nesposobna, ko se gre za globalne probleme kot zadnje invazije beguncev-migrantov afriških, kot azijskih držav, skaterimi je namen Evropo v jedru sprementi. Napolniti z multi kulti brez, da bi bruseljani pretehtali koliko daleč si Evropa lahko dovoili sprejema mase ljudi, ki vdirajo v evropski teritori. Dolgoročni plan nekaj oseb iz drugega kota sveta je dokaj transparenten kakšni nameni stojijo za vsemi invazijami beguncev-migrantov in Bruselj še do danes ni uspel pravilno odreagirati.

 Ni čudno, da pričnejo posamezne države svoj solo politik peljati, kako svoj Narod še v pravem času obvarovati pred morebitnimi katastrofalnimi posledicam.  Laho je razumeti zgražanje evropskega naroda, ko se gre za obstoj identitete in kulture v katero z vso silo probajo vnašati muslimanski ljudje svojo kulturo, katera povzroča vedno večje nerazpoloženje in sili ljudstvo, da gre na cesto, kako politikom svojih držav dopovedati, da pelejo glede beguncev napačno politiko. Brusel kateremu bi bila to naloga prioritete Nr.1 se pa briga za vedno višje diete brez vsakeršne morale do preostalih, ki posledično slabi politiki vedno bolj izražajo svoje nezadovoljstvo.

 Zelo napačno bi bilo da bi G-Britanijen povzročila domina efekt, kar se že tu in tam čuje in posledično temu pričeli vsak za sebe krojiti svojo usodo. Ve se da takšne odločitve z izstopom iz EU-skupnosti prinesejo sabo gravirende posledice, kot, če bi za dalše obdobje ustavil čas. Tega se posamezni ljudje ne zavedajo in tem posledično sledijo napačnim propagandam animatorjem in bodo zopet potegnjeni za nos, če bodo nasedali. In če pogledamo nazaj, ko še nismo bili v EU, kaj vse je bilo drugače in dokaj negativo. Gospodarstvo, ko je najsensiblejša točka, bo kot prvo začutilo veliko negativnost. Za gospodarstvom sledijo vrsta birokratskih nevšečnosti, ki so vezane vedno na visoke stroške. V celoti bi bil slovenski Narod še bolj prikrajšan, kot je že sedaj. Kaj pa bi bilo spametno; bi bilo potrebno bruseljskim komisarjem stopiti na prste ali celo klopfati po noftih da pridejo iz oblakove atmosfere zopet na trda tla med svoje volilce. Kajti ta EU- Skupnost je postala kot ena največjih inštitucij, ki že nekaj 10-let nezadostno deluje na vzven kot tudi na vznotraj.

 Če bi bilo kot bi moralo biti, bi morala ta  institucija že od davnaj poskrbeti za administrativno odločitev kako podati svoje nacionalne interse v predal in nastopati kot evropska nacija z evropskim državljanstvom. Vojaška strategija bi se morala poenotiti kako na vzven demonstrirati skupen potencijal moči. Vse to majnka kar bi za sigurno na psihičniravni nas napravilo močnejše, kot da vsak za sebe nekaj počne kar je v interesu posameznikov egoistov! Vsakdo, ko misli, da je lahko sam zadosti močan in uspešen se prekleto moti in v Sloveniji še posebno, pri vsej do sem strankarski razdrobitvi. Zato Slovenski Narod razmislite dobro predno bi komu nasedli, ki vas bi hotel pridobiti za izstop iz EU-Skupnosti! Samo v Eu-Skupnosti nam je še mir dokaj dobro zasiguran! Kaj je potrebno? Moramo biti do EU-Skupnosti zadosti kritični, da bo dobila potrebo našim interesom tudi slediti. Ne bo moč se izogniti naseljevanja, zgolj zaradi demografskega stanja je pa moč glede naseljevanja, da mi odločamo in postavljamo pogoje, kako daleč se lahko kaj tolerira in kaj sploh ne, kot v zadnjih primerih “BURKE”

 Bruslju je potrebno pokazati rdečo karto in ga dobiti v grif, kako nam bo moral v prihodnje slediti in se ne iti kot, da so v Bruslju komesarji bogovi! Evropa ima vse šanse se v naslednjih 10-tih letih plasirati kot ena nacija, kar bi ji podalo dodaten ponos na vznotraj, kot nič manj na vzven. Prepričan sem, da, če bi porišlo do referenduma za evropsko državljanstvo, bi bila več kot manj celotna mladina za evropsko državljanstvo. In ker se vedno sklicujemo na mlade in vnuke in vnjukinje potem pa napravimo nekaj za njih. Vstran od preteranega patriotizma nacionalizma! Podajmo se v večjo družabnost v kateri bomo en drugemu v ponost  in se v svetu predstavlali še samo kot evropejski državljani. Evropa včeraj v številčnih vojskah, Evropa 70 let brez vojske in Evropa v prihodnosti mladih evropejcev! Zato EU-Skupnost mora še naprej ostati utrip srca in duševnega bogatenja!

 

ep pozdrav iz naše skupne Evrope

Franc Jazbinšek