Članek
Sledimo svojemu Jezusu in Bogu!
Objavljeno Jul 19, 2016

Hudičeva vera je človek sam, če ga družba v to sili!

Veliko vsega se že vedno dogaja okoli vokabla “VERA-RELIGION“! V mojem živlejenju sem moral slediti veri skozi starše. Mnogokrat sem si zastavljal vprašanje, kaj je to bog in čutil sprva upor proti nečemer, da moram verovati v kar so moji pogledi na osnovi realnosti- dokazovanja in ne zgolj fantazij. Nastopilo je obdobje življenja v Srbiji, kje sem prišel z ortodoksno in muslimansko vero v kontakt in si zastavljal še dodatna vprsašanja, na čemu leži, da obstoja več vrst verovanja. Po želji moje mame me je Niški RKC-župnik, ki nas je v Aleksincu obiskoval celo sensibiliziral, da bi postal jaz duhovnik. Skoraj je bil že ta moment, ko sem se hotel, odločiti za duhovniško pot. Edina ovira je bila Celebrat glede zakonske zveze.

No še v pravem momentu sem se odločil za bolj trdo pot v moje življenje, ki me je pripeljalo v Nemčijo, kje danes živim in me rešila vseh fanatičnih pogledov na različne vere. V vprihodu v Nemčijo pred skoraj polstoletja, sem se odločil, da prestopim v evangelično vero, ki mi je nudila pripadnos družbe v kateri mi je podala tudi smiselj življenja! Dobro je, če si del neke družbe in ne sam v nekakšni izulaciji. Prav temu pa je danes podvrženo mnogih islamcev, ki prihajajo v Europo in niso pogotovi u stanju se spreminjati biti flexibilni in se prilagajati, kar si posledično temu povzročajo sami sebi geto življenje. To izolirano življenje jih zlahka obvladuje v vsem vernem fanatizmu, ki jih zapelje v vse vrste extremnosti, kot je tudi terorizem.

Ko se omenja pa hudičeva vera, se pa takoj spomnem mojih osebnih nepovoljnih trenutkov v življenju, ko sem prepoznal tudi hudiča in tega prav v samemu sebi. Po enem takšnem odkritju se mi je spontano odvil film mojega navideznega vsiljenega verovanja iz strani duhovnikov, da je lahko vera nekaj povsem druzga, kot o kateri so nam predigovali starši in duhovniki. Vero sem z mojim itiuktivnim razmišljanjem in meditiranjem vedno bolj prinašal na svetlobo in jo pričel okvirjati z samim sabo. Jaz, jaz sam sem ta vera v katero je vredno in potrebno verjeti! V sebi nosim že desetletja vzgledno revolucionarno osebnost JEZUSA, ki me vedno znova bodri, da se je potrebno za pravice in demokracijo vsaki dan zavzemati, kako bi odigrala svojo ljubezensko funkcijo.

Jaz kot bog, ki želim vse dobro in gledam, da ne prepustim željam hudiča, ki sem tudi jaz sam osebno, da bi kadar koli uspel pokukati ven in pričel razgrajati, kar danes počnejo vsi nezadovoljni, ker jih je družba več kot manj k temu prisilila, bom vedno opozarjal politike na potrebo po dialogu! Zato še karkoli o vsemu, kar se v svetu v imenu hudiča dogaja, vključno vse vojske izlorabljanje, pohlapčevanje ropanje ubijanje, družinska nasilja izloraba otrok, kot ničmanj živali vkljućno z našo mamo- temljo, so to ljudje, ki jih njihova notranjost hudičevih slabosti v to sili. Še vedno se premalo dela na dialogu se zadostno povezovati z vso različnostjo, hudičevih vsovrstnih kriminalnih del, kako priti do enega dialoga, ki bi verovanje prineslo na realni platform vseh verujočih, tudi teh, ki jih imajo danes za extremiste –teroriste! Potrebno je iskati rešitve za v prihodnost, kako bi bilo mogoče sledile z ljubeznijo samo še “JEZUSU in BOGU”!

Franc Jazbinsek