Članek
Vrhunsko častno delo naj bi postalo vodenje države Slovenije
Objavljeno Jun 19, 2017

Vladna institucija kot najbolj častno delo!

Vlada bi morala biti za vzgled svojemu narodu in za njo bi morale veljati povsem iste norme kot za ostali del slovenskega prebivaljstva. Da temu ni tako, imam predlog, kako se vse pohlepnosti rešiti! Moj predlog bi bil! Vlada bi morala biti najvišja instanca institucije, častnega dela! Predvsem idealistov, ki so pripravljeni za svojo Domovino delati za vdobro vseh državljanov in to za plačilo samo efektivnih stroškov ob opravljenem delu!

V upoštev bi prišli ljudje, ki imajo svoje življenske izkušnje in da so finančno preskrbljeni! Morali bi biti pripravljeni slediti potrebam svojih volilcev z Opcijo odpoklica v slučaju, da interesom ljudstva nebi sledili. Če je nekdo dejansko, kot idejalistu res pripravljen za domovino kaj dobrega storiti, potem bi bilo na mestu, da se mu ponudi prilika prav v vladnem kot poslanske segmentu nastopiti svoje delo..

Spremenjen system bi prešel na pokrajinske volitive. Vsaka pokrajina bi naj imela 4 častne poslance od teh dva moška in dve ženske in eden od njih bi bil častni Minister/ka! V takšni vladni instituciji pa ni nobenega problema, ko nekdo izstopi in na koncu še državo nič ne stane. Vladanje, kot ga ima Slovenija sedaj, bo pa pomenilo še naprej; čimprej priti do korita, kje nahrani se lahko samo elita, kaj mar je njej, če proleterska usta nebodo nikoli sita!

Da častna delovna mesta niso nič kaj novega, nebo potrebno na veliko filozofirati. To bi pomenilo se prebliževati reševanju vsega do sem napačnega vodenja Države Slovenije, kar je služilo le lopovom in stem obogatenju vladnih klik in osiromašilo slovensko prebivaljstvo! Pa razmislite koliko vas je takšn, ki bi sledili mojemu predlogu.?

Lep pozdrav moji sonarodnjaki v Sloveniji in po širnemu svetu!
Franc Jazbinšek