Članek
22-ti 10-ti 2017 dan preloma z Andrejom Šiškotom ali nadaljnega zlonma resnice pravice!
Objavljeno Oct 20, 2017

G. Andrej Šiško ima vse potrebne vrednote zastopati sloveski Narod na vznotraj kot na vzven!

Čitljivo preberem vsakeršen komentar, ki se zadnje dneve nanaša na našega predsedniškega kandidata g. Andreja Šiškota! Pogotovimi, ki ste podajali meni osebno na privat mesič vaša pojasnila zakaj Andrej Šiško naj nebi bil primeren predsedniški kandidat bom probal podati obrazložilo. Da vam bi bilo lažje prepoznati vašo i to prav vašo osebno odločnost komu boste podali svoj glas za predsedniškega kandidata neglede za koga boste glasovali bi želel, da komentar v celoti preberete!

Da imam 15 let živlenske izkušnje tudi v diplomaciji se pač z vašim osebnimi dobronamenskim presojanjem nemorem strinjati, če nevidite Andreja Šiškota kot primernega predsedniškega kandidata. Upam, da boste imeli toliko potrpljenja ob vsej nevšečnosti kateri se ni mogoče povsem v Sloveniji izogniti in da boste sledili mojemu tokratnemu komentarju do kraja! Kako postane oseba, ko jo nekdo ima za neprimerno, primerna kot v temu primeru g, Andrej Šiško?

Na kratko; Jugoslavija se je razpadla Slovenija je postala čez noč pokradena bosa in slovenski narod pokleknjen in prosil nas zdomce za pomoč! Mi zunaj živeči domoljubi se organiziramo v okviru slovensko kulturno umetniškega društva TRIGLAV-STTUTTGART, kateremu je bila ga. Ana štuhec predsednica.

Tako ustanovimo v enemu od slovenskih restavranov ki se je imenovalo "Pri Prleku" v Stuttgartu gostitelj Kurbos, v okviru ministerstva za malo gospodarstvo Slovenija, društvo nemško-slovenskih poslovnežev dežele Baden Württemberg. Kurbos je predstavljal za nas zdomce "Slovenijo v minijaturi"! Fa. Kurbos se je vrnila v Slovenijo in ima Gastronomijo v Ljutomeru.Vredno jo je obiskati! Namen tega poslovnega društva je bil, kako pristopiti svojimi sonarodnjakim v Sloveniji in jim olajšati vso takratno nastalo krizo o razpadu Jugoslavije. Kriza je bila vsostranska materijalna predvsem pa izguba delovnih mest glede izpada trga z preostalo jugoslavijo.

Moje nikakeršne zadostne izkušnje na diplomatski ravni, so me izbrali za predsednika društva slovenskih poslovnežev za deželo Baden-Württemberg v kateremu je takrat živelo cirka 16.000 Slovenk/Slobencev 11- mijonski Narod. Ko so me poimenovali za predsednika tega združenja sem si napravil koncept, kako to društvo tudi najuspešneje aktivirati. Vizijo sem imel in se podal na delo.

Naša takratna predsednica Ana štuhec je imela čistilno podjetje v Stuttgartu in da sem vedel, da čisti tudi prostore največje gospodarske hiše v Baden Württembergu in tudi stanovanja pogotovih ministrov med ostalimi tudi stanovanje Ministerialdirigenta g.Dr. Tiescher-ja, ki je vodil vsa ministerstva v Baden-württembergu sem šel z mojo mislijo direktno v srce gospodraskega gibanja Baden Württemberg saj sem vedel, da so stiki med Ano Štuhec in osebami s katerimi se je pogosto srečevala dokaj prijateljski.

Ana Štuhec mi je enostavnom rekla, da me bo pripeljala do prave osebe, kje bi se moje vizionsko ambiciozno delo lahko pričelo. Spoznala me je z Ministerjaldirigentom Tiescher-jom, že naslednji dan me seznani z Haus der Wirtschaft B-W (gospodarska hiša v Baden-Württembergu) z g. Viktor von Kakosy. Viktor von Kakosy je bil porekla Madžar z nemškim državljanstvom in v gospodarski hiši pokrival resor ministerstva za razvoj gospodarstva takrat GWZ ( Institucija za mednarodno gospodarsko sodelovanje)in zadolžen za vshodno Evropo.

Da se je Ana Štuhec z g. von Kakosy zelo dobro poznala me pripelje v pisarno g. Viktorja von Kakosy. Po moji predstavitvi zaprosim g. Viktorja von Kakosi za pomoč, da bi žele jaz mojimi sonarodnjakim v Sloveniji pomagati a nevem natančno, kako bi bilo to mogoče naj uspešneje izvesti. G. von Kakosy mi je dal občutiti takojšno pripravljenost vse napraviti, da bi se iz moje vizije kaj izcimilo.

Kar hitro so se pričela za mene odpirati vsa vrata v gospodarski svet Baden-Württemberga in tako so se institucija za institucijo vrstile, kar mi je v samo nekaj dneh stal celi B-W ob strani in mi pomagali pri uresničevanju moje vizije! Iz slovenske strani sta se zagrela za mene glavni urednik revije Naša Slovenija, ki je izhajala za nas zdomce po svetu in pa RTV –SLO, Brane Bergan.

Zelo hitro sem bil tudi v Sloveniji na vladnem nivoju predstavljen iz strani Luka Škoberneta, Kot Braneta Bergan z mojim močnim vladnim ozadjem Baden-Württemberga in peljal na razlličnih ministerstvih takratne razgovorje v kontekstu skupnega bilaterarnega sodelovanja med Slovenijo in Baden-Württemberg.

Področje, ki sem ga jaz pokrival je bilo institucijska vsestranska navezovanja, Gospodarstvo, Turizem Banke, socijala, kultura, infrastruktura, transport promet in najspecifično je bilo osko povezovanje malih in srednje velikih podjetij.

Prvo smo organizirali vso vrsto materjalne pomoči kot tudi zbirali denar, ki se je takratbiztekal na ljubljansko banko slovenija Stuttgat-Frankfurt in moja dodatna strategija je bila še podjetniško Borzno srečanje. Vrstili so se obiski na vladnemu nivoju v obe smeri, kje sem bil jaz zadolžen delno za logistiko. V Sloveniji so na gospodsrski kot tudi obrtniški zbornici imeli velik problem ker nam niso uspeli parirati in ne dojeti našo filozofijo načina in pa temo dela.

Oseba na Gospodarski sbornici ga. Andrijanič je celo poniževalno podala skozi nekoga v Stuttgartu na mene opasko, češ kaj zdaj se bo še urarče umešaval v naše gospodarstvo? Da ta ga. Andrijanič ni vedela za mojo celotno profesionalnost je opazila šele, ko sem jo moral stalno podučiti kako se sledi pravi logistiki dela. Ta individum je bil zadolžen na gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani za zunaje gospodarstvo Slovenije. Pa se še naj kdo čudi zakaj slovensko gospodarstvo ne dobi pravega učinka?

No takšni pogledi na primernost kakšne kvalitete bi moral nekdo imeti, da bi mu ljudstvo prištevalo sposobnost enega diplomata kot v sedanjemu slučaju Andreja Šiškota je popolno zgrešen. Pri vsem temu se pa pozabi, kaj vse je Andrej Šiško v resnici sposoben napraviti.G. Andrej Šiško, je v svojo vizijo kot domoljub prepričan tako kot sem bil jaz kot domoljub prepričan pre 27-timi leti! Vse se je pričelo pri eni sami potrebi Slovenijo ponovno postaviti na gospodarska močna tamelja.

Start ob moji pravin ideji v pravemu času in pa navezava potrebnih stikov je bil pogoj, čistilka Ana Štuihec, ki je bila istočasno poslanka za Slovenijo in kar kmalu tudi jaz kot Bodschater med Slovenijo in Nemčijo ob vseh internationalnih srečanjih v Haus der wirtschaft, kot tudi občasno takrat še v Bonn in München. Vsi dopisi na slovensko kot na nemško vlado so šli takrat skozi naše SKUD Triglav-Stuttgat z podpsom Ane Štuhec in Franc Jazbišek.

Bili smo povsem preprosti večina nas nemško visoko izobraženi normalni državlani z ljubeznijo do domovine in uspelo nam je ker smo bili odkriti, kar se čuti tudi pri Andreju Šiškotu. Delal sem na povezavi podjetniških srečanj, izvajal rischersche (Raziskave slovenskih podjetij) v katere sem usmirjal programe dela skozi nemška podjetja in to vse do leta 2005, ko sem protestno zaradi razsajanja vso vrstne lopovščine v Sloveniji podjetje Jazbinšek-consulting-West&Ost Wirtschat Export-Import, zamrznil!

Slovenski razdrobljeni več strankarski sistem, ki si ga je na osnovi zavajanja že takratne prve ustanovljene vlade Slovenija dovolila izvesti tepe še danes slovenski Narod. Ves slovenski narod danes ve, da ga je vlada z strankarstvom med sabo sprla in ga orazvrednotila in tako še danes uspešno vnaša vedno znova ob volitvak v oblast darilo trojanskega konja, v kateremu se vidi sama sebe in slovensko ljudstvo ji pa še vedno znova naseda!

Mnogo diplomatov sem imel priliko spoznati in videl kako so bosi za širno gledanje v današnjemu času. Demokracija je lahko pri gotovih prirojena na osnovi karakterja, če se spomnem moje rane mladosti, ko me je rešila udbo komunizma stem, da sem zapustil moje priljubljeno okolje domovine takrat Jugoslavijo.

Demokracijo se pa da tudi pridobiti v dušo in srce, če si pošten in slediš principu, kar tebi nebi odgovarjalo ne želu tudi drugemu. To željo posvečam tudi tokrat predsednioškemu kandidatu Andreju Šiškotu, saj si je okusil tudi on kot jaz udbo komunizma nepravičnosti in toliko bolj upam, da je pravi domoljub z vsostransko vrednoto dodobra zastopati slovenski Narod na vznotraj kot na vzven!

Danes zapušča mladina domovino, ker jo je slovenska nekontrolirana oblast napačno izobraževala, in v času potrebe po delovnih mestih vzdignila roke! Ne takšne diplomatije kot jo slovensko vodstvozmore je slovenski Narod dodosta sit. Diplomat postaneš ob samemu delu pravega presojanja mimo lastnega okoriščanja!

Vso moje angažiranje kot slovenski domoljub v 15-tih letih sodelovanja med Slovenijo in Baden-Württembergom-Nemčijo, sem jaz storil v okviru moje lastne režije za moj slovenski Narod in zvesto sledil poštenju in po 15-tih letih zaključil, ker sem opazil, da je slovenski Narod v večini z korupcijo povsemm okužen! Tudi mene so hoteli udbovci potisniti me tajkune pa jim ni uspelo! Certifikati Cigarete Iraški denar, podjetja, paleta je bila zelo široka!.

Slovenska prva vlada in vse do sem so kriminalno nastrojene z močnim hrbtom sebi na kožo pisane zakonodaje in slovenski Narod kot takšen se je pa pokoril in čaka na svojega rešitelja!
Zato sem še danes trdno prepričan, da je pravi diplomat le oseba ki ima čut domoljubja in potrebo po ustvarjanju kako podajati potrebo po lastni odgovornosti do samega senbe kot v celoto, kar se lahko doseže samo v ljudovanju. Z vizijo g. Andreja šiškota!

G. Andrej šiško pokriva v celoti ta potencial vrednot, kako slediti polni odgovornosti v interesu svojega naroda na vznotraj v vdobro vseh in nič manj z vso poštenostjo zastopati slovensko ljudstvo širom sveta s katerim je potrebno voditi dobre odnose in predvsem še z obmejnimi državami!

Samo mi zunaj Slovenije živeči vemo resnično komu je vredno zaupati predsedniško mesto, ker nismo okuženi z ljubosumnostjo škodoželnostjo egoizmom, korupcijo lažjo in si želimo ustrezen sistem, ko bi nas ne odvračal se vrniti vnašo skupno domovino Prebudimo Slovenijo! Zato za slovenskega predsednika ostane naš pravi predsedniški kandidat g. Andrej Šiško!

Lep pozdrav iz Baden-Württemberga
Franc jazbinšek

PJ

Financiranje posojilo denarja za rešitev finančne težave (borut.martin@gmail.com) zdravo Prosim vas, da stik s tem radodarni in iskreni Gospod, ki je dopustil, da opravi svoj projekt in plačati svoj dolgov, kar me posojilo v višini 51,800 €. Objavim to sporočilo, ker je naredil dobro in želim, da se boste koristi za tiste, ki so v stiski. Vsepovsod je svoj email: borut.martin@gmail.com

AtinA, če vas zadenem v rano potem mislite, da se lahko na takšen način odreagira. Na vašo žalost samo ne pri meni!

Spoštovani ARZA, da je bila volilna udeležba borih 42 % se o veličini glede zadovoljstva z Pahorjem, pa res ne more govoriti! Dejstvo je, da se že ves čas z ne volivcem v Sloveniji demonstrira kako nezadovoljen je Slovenski Narod s sedanjim uničujočim več strankarskim sistemom. Po logiki, bi se moral takšen sistem končati in pričeti z Švicarskim pokrajinskim sistemom, česar se pa vsi do sem vodilni lopovi v Sloveniji bojijo, ker bi se pričelo z lustracijo in končanjem korupcijskega mentaliteta, kateri je slovenski Narod do skoraj povsem okužil!! Lep pozdrav

G. Jazbinšek, le kam bi slovenci prišli, če bi dovolili, da se dokaže vsak od predlaganih kandidatov za predsednika? Kaj menite ? Kot vidite, smo slovenci najbolj zadovoljni s Pahorjem, večina je tako rekla in večina odloča. Tudi v drugem krogu bo odločila večina. Pa lep pozdrav!

Pozdravljen Franc Lepo mnenje imate o A.Šišku, pa vas prosim za nekaj lastnosti dobrega diplomata, ki lahko izboljšajo mnenje o SLO v mednarodnih krogih in jih A.Š. tudi skrbno goji! Lp v D.

S spoštovanjem aljosa murn, Se močno zahvaljujem za vaš sinergij efekt neglede ali je kritika ali pohvala. Pomembno je da ostanemo medsebojno v dialogu na kulturni ravni! Lep pozdrav v Slovenijo in vse dobro!

S spoštovanjem Zim Zelen, ko berem osebna mnenja posameznikov vas probam vedno razumeti zakaj takšno razmišljanje in ne takšno, kot ga imam jaz osebno? Nekaj faktov je v katerih ni težko priti do vašega razmišljanja in ocenjevanja g. Andreja Šiško-ta. Pa vendarle, da sem v življenju za časa bivanja v Udbo-komunizmu imel dokaj zagreto kri in podobne izjave, ko jih imam še danes, kot se čujejo od g. Šiško-ta me še toliko bolj navdušuje in prepriča. g. Šiško, da ni z figo v žepu, kar še kako primanjkuje večini v Sloveniji živečih državljanov/državljank. Res je, da niso besede podane na zlato vago, kot tudi moje niso bile nekoč in še danes ne s katerimi sem si jaz do skoraj zaslužil Goli otok, pa vendarle življenje te brusi in če si kolikor toliko intelektualen se boš uspel v času potrebe tudi tem primerno obnašati-artikulirati. V mojemu življenjski karieri sem si dokazal, da je to mogoče in zakaj naj nebi bilo tudi pri g. Šiško-tu mogoče? Človek z visoko izobrazbo in zadosti poguma, kar je predpogoj za riziko in uspehe je tudi sposoben še kaj več. Potrebno je g. Andreju Šiško-tu dati to priliko, da se bo lahko dokazal. Tudi pri meni ni bilo drugače v mojih 15-tih letih diplomatskega življenja med Baden- Württemberg-om in Slovenijo! Je pa seveda mnogo odvisno od lobija javne medije, čemer g.Andreju Šiško-tu na žalost ni stala ob strani! Lep pozdrav v Slovenijo in vse dobro! Franc Jazbinšek

Šiško? Franc J. v hudi zmoti si. Ta vzkipljivi razlagalec pravice, niti v oštariji nebi dobil glasne podpore. Na volitvah je pa s 5 (petim) mestom dokazal, da ima somišljenike. Z bolj izbornim jezikom in vedenjem bi pristal še višje, nikakor pa ne v diplomatskih krogih! Lp, čez Alpe

AM

Gospod Jazbinšek je kulturno obrazložil svoje mnenje in ga podprl z dejstvi. Kritika ali odziv naj bo podobna, predvsem pa z nekim spoštovanjem, tudi do sebe.