Članek
Ste vedeli, da so v vodi iz pipe tudi strupene snovi, kot sta klor in fluor?
Objavljeno Nov 10, 2016

Vsi se zavedamo, da je za človeški organizem potrebna voda. Tudi to vemo, da za normalen razvoj človeški organizem potrebuje dnevno dva litra vode. Dejstvo je, da pijemo premalo vode kar povzroča verjetno najbolj razširjeno bolezen sodobnega človeka, kronično dehidracijo. Ker pa redno pitje vode prinaša več zdravja, je na mestu, da se vprašamo: »Kakšno vodo pijemo?«

Dodajanje klora pitni vodi je postalo tako samoumevno, da se le redkokdo vpraša, kakšne zdravstvene posledice prinaša vsebnost klora, ki ga je najti v "pitni" vodi. V začetku so klor dodajali pitni vodi zaradi uničevanja mikroorganizmov. Njegova učinkovitost  je prekrila  vse njegove nevarnosti.
Klor je strup, ki ga vodi dodajajo zato, da uniči žive organizme. Toda vse bakterije niso škodljive, saj s tistimi, ki smo jim izpostavljeni, krepimo imunski sistem.

Zavedati se moramo, da vnos nevarnih snovi iz klorove skupine ne poteka le ob pitju klorirane vode. Tuširanje z vročo vodo ali vroče kopeli sproščajo kar 50% v vodi raztopljenega klora,  ki jih vdihamo ali pa pridejo v telo skozi našo kožo.
Pri tuširanju s toplo vodo se pore na koži odprejo, tako se klor še močneje absorbira. Klor izsušuje in draži kožo, prav tako oči. Zaradi njegovega dražilnega učinka, lahko povzroči srbečico, nastanek novih ali poslabša stanje obstoječih kožnih izpuščajev, aken. Fluor pa je škodljiv za ščitnico, upočasnjuje presnovo in povzroča depresijo.

Nujnega in sproščujočega  tuširanja ali osvežilne kopeli se nam ni treba odreči. Na voljo so vodni filtri za tuš, ki se pritrdijo na tušev nastavek in preprečijo sproščanje klora. Vodni filter za tuš se uporablja za zaščito proti kloru in za ostale organske vsebine, ki se nahajajo v vodi. Iz vode odstranjuje mehanske delce večje od 30 mcr, klor, pesticide in insekticide. Filtrirno sredstvo je aktivno oglje v granulatu.

Zato poskrbite, da je voda, ki jo pijete dobra oziroma čista. Preverjen način je prehajanje vode skozi filtracijske sisteme. Trojni hišni vodni filter EKO-TRIPLEX je idealna rešitev za zaščito vode pri vhodu vode v objekt, stanovanjsko hišo ali stanovanje.