Članek
Apollo nasedel F21: Nevenka Čeršnar Pergar kandidatka za neizvršno direktorico NKBM
Objavljeno Jul 03, 2015

Nevenka Črešnar Pergar naj bi postala neizvršna direktorica NKBM, potem ko so drugo največjo slovensko banko kupili Američani. To pravijo neuradni, a zanesljivi viri blizu sedanjemu vodstvu NKBM, kjer bo sklad Apollo, ki je banko kupil za 250 milijonov evrov, namesto dvotirne vzpostavil enotirno upravo. Poleg Pergarjeve bo še izvršni direktor, po vsej verjetnosti tujec.

Pergarjeva naj bi odpotovala v London, kjer se bo prestavila novim lastnikom. Vprašanje je, ali novi lastniki sploh vedo, kdo je Pergarjeva. Bila je generalna sekretarka Foruma 21, se pravi ena najtesnejših sodelavk varuha nacionalnega interesa in sovražnika tujih lastnikov, še posebej Američanov. Leta 2012 je sicer obrnila hrbet Forumu 21, vendar je šlo za taktično potezo in »čiščenje« življenjepisa.

Zanimivo je, da je za neizvršno direktorico Pergarjevo predlagala kadrovska agencija Pendl & Piswanger, ki jo vodi življenjska sopotnica Marka Voljča - Romana Voljč Kovacs. Namigi, naj kadre poišče prav ta agencija, so prišli iz vrst levičarjev, kar je očitno njihova nova taktika, saj je jasno, da se privatizaciji Slovenija skoraj ne more več izogniti. Takoj ko se kaj privatizira, predlagajo »neodvisno« agencijo za kadre, ki predlaga nato »vrhunske«, a preverjene ljudi. Kovacseva denimo kadruje v Gorenju, kjer je njen Marko predsednik nadzornega sveta, bila je tudi članica vladne komisije za izbor nadzornikov Slovenskega državnega holdinga ter kadrovica za Hypo banko. Pri slednji je našla res »vrhunske« in »neoporečne« kadre. Nekdanji direktorji, ki so jim Avstrijci pokazali vrata, so bili: Božidar Špan, Andrej Potočnik, Anton Romih in Andrej Oblak.

Američane, se pravi Apollo sklad, so levičarji zelo zavedli in jim podtaknili tako rekoč nekdanjo desno roko zadnjega predsednika diktatorske komunistične partije Milana Kučana. Volk dlako menja, nravi ne, pravi pregovor, kar zagotovo velja tudi za Pergarjevo, čeprav naj bi se po Ljubljani hvalila, da ima izvrstne kontakte tudi na desnici. Predvsem pa bi moralo Američane skrbeti, da se je hvalila tudi z vrhunskimi kontakti v madžarski banki OTP. Slednja je bila konkurentka Američanov pri nakupu NKBM.

Vsekakor gre za zelo politično oporečno osebo, česar se Američani očitno ne zavedajo.