Članek
Maserati slovenskega »čudežnega dečka« na dražbi
Objavljeno Jul 26, 2015

Maserati granturismo 4,7 S bo stečajni upravitelj Individe IBC prodajal po izklicni ceni 35.000 evrov. Podobno stari avtomobili istega tipa stanejo med 50 in 70 tisoč evrov.

Če bi radi imeli avto tipa maserati granturismo 4,7 S in imate kaj odvečnega denarja, je pravi čas za nakup mesec avgust, pravzaprav 18. avgust, če smo natančni. Za takrat je Zlatko Vili Hohnjec, stečajni upravitelj Individe IBC, sklical javno dražbo za luksuzni avtomobil italijanske tovarne, ki letos praznuje 101. rojstni dan. Ne, avto ni toliko star, je letnik 2008, prevoženih ima nekaj več kot 70.000 kilometrov, mehaniki pravijo, da je potrebnih nekaj servisnih posegov, da bi bil brezhiben. Izklicna cena? 35.000 evrov.

Individa IBC je bila nekoč v lasti Marka Čučka. Imel je tudi Individo in Skupino Individo, vendar so vse tri končale v stečaju. Lastnik je dolgo veljal za čudežnega dečka zavarovalnega posredništva in zastopništva, pravi guru, nekakšna pop zvezda prodaje zavarovanj. Na trenutke se je zdelo, da ne hodi Čuček k podjetjem, da bi pridobil posel, ampak ravno obratno – da so podjetja kar v vrsti, samo da bi z njim sklenila zavarovanje. Toda družbe niso bile katerekoli, bile so v državni lasti. Tam pa, kot vsak dan bolj spoznavamo, denar frči na vse strani, a ujamejo ga le najbolj sposobni.

Beri dalje...