Članek
Bojan Požar v nizkem startu
Objavljeno Aug 11, 2015

»V prihodnjih dneh bomo z Novo KBM izdali skupno sporočilo za javnost, v katerem bo vse pojasnjeno,« je bil skrivnostno kratek Bojan Požar, po podjetju Lanaka Media lastnik nekdanjih blagovnih znamk Dela Revij. Slednje je imel zadnja leta v najemu medijski imperij Martina Odlazka, najemna pogodba pa se mu izteče konec tega meseca. Požar ni želel razkriti niti imen urednikov, ki so že nekaj časa znana, javnosti jih bodo uradno sporočili v naslednjih dneh. Po vsej verjetnosti v skupnem sporočilu z bančniki.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi Požar podpisal pogodbo in plačal kupnino, NKBM pa je na Odlazkovo Skupino Krater oziroma Skupino Media24 naslovila neposredne izvršbe zaradi kršenja najemne pogodbe. Dosedanji najemniki so namreč potem, ko je postalo jasno, da bo stare revije, kot so Jana, Stop, Obrazi, Lady, Anja in KiH, prevzel Požar, začel vzporedno izdajati nove (klonirane) revije z drugimi imeni (Lady je postala revija Zvezde, Jana je dobila dvojnico v Zarji, Stop se je preobrazil v Vklop). S tem naj bi povzročili škodo starim blagovnim znamkam, zato je NKBM naslovila osem izvršb po 50.000 evrov (skupaj 0,4 milijona evrov), ki bodo postale neposredno izvršljive po koncu sodnih počitnic.

Čeprav Požar še skriva imena urednikov (do zdaj je povedal samo to, da so znana in uveljavljena uredniška in novinarska imena), so ta med medijsko javnostjo že zazkrita: urednica Stopa bo Tina Bernik, dolgoletna Požarjeva sodelavka in dosedanja novinarka Stopa (nekdanja urednica in novinarka pri tabloidu Direkt in Žurnalu24), urednik Jane bo Boštjan Tadel, nekdanji novinar in urednik Poleta, Marketing Magazina in Pogledov, urednica Obrazov bo Andreja Freyer, nekdanja urednica revije Story in novinarka Direkta, urednica Lady bo Barbara Jerman, nekdaj že urednica Lady, nekaj časa je bila tudi na Planet TV, urednica Anje pa bo Petra Grujičić, že nekdaj pri Jani, do zdaj pri Zarji. Urednik ugankarske revije KiH še ni znan.

Pogovori z možnimi tiskarnami naj bi bili v sklepni fazi, ena od možnosti je tudi tiskarna na Hrvaškem. Revije bodo hranile dosedanji uredniški koncept, izhajale bodo v isti obliki in enakem obsegu, zatrjuje Bojan Požar.