Članek
Streljanje v predmestju Stockholma, ena oseba mrtva, storilci so se predali
Objavljeno Aug 30, 2015

Ena od štirih oseb, ki so bili danes popoldne ranjene v streljanju v severnem stockholmskem predmestju Rinkeby, je umrla, je sporočila policija.

Danes popoldne je v Rinkebyju, predmestju na severu švedske predstolnice, prišlo so streljanja, poroča v angleščini Sverige Radio. Dve osebi sta bili hudo ranjeni in prepeljani v bolnišnico. Poškodbam je v bolnišnici podlegel 40-letni moški. Drugi dve osebi sta bili lažje ranjeni in sta sami piskali zdravniško pomoč.

Policija je blokirala glavni trg v Rinkebyju, kjer je bila danes popoldne množica ljudi. Območje preletava helikopter, kaj natančno se je zgodilo, še ni znano, saj policija še zaslišuje priče.

"Zbiramo dokaze. Potem bi morali natančno vedeti, kaj se je zgodilo," je povedala predstavnica policije Eva Nilsson.

Priče pravijo, da je bilo storilcev več. „Najprej so uporabili nož in ga zabodli, potem so streljali,“ je povedala priča, poroča švedski Expressen.

„S prijateljem sem prišel iz podzemne železnice in videla sva človeka, ki leži na tleh. Tam sta bili dve osebi, ki sta mu skušali pomagati,“ je dejala druga priča.

„Slišal sem štiri ali pet strelov in takoj sem se odločil, da zbežim. Bilo je še nekaj ljudi, ki so prav tako začeli teči. Enega sem videla, da je bil ranjen v nogo,“ je povedala tretja priča.

Beri dalje...