Članek
Prosilec za azil zverinsko posilil starko in jo vrgel z balkona
Objavljeno Sep 05, 2015

Mamadouja Kamara (na sliki), 18-letnega ilegalnega pribežnika, je policija odkrila po naključju, med rutinsko kontrolo. V bližini Care di Mineo, zahodno od Katanije na Siciliji, so med pregledom njegove torbe našli video kamero, mobilni telefon, računalnik, zlato verižico in drugo blago, ki je pripadalo nedavno umorjenemu starejšemu zakonskemu paru. Policija se je zavedala, da je našla okrutnega morilca in posiljevalca.

Mamadou Kamara iz Slonokoščene obale je na Sicilijo junija prišel kot ubogi ilegalni pribežnik, ki je prestal smrtno nevarno pot z ladjo od Libije do Sicilije, je poročal Umberto Bacchi za International Business Times (ITB). Italijani so ga sprejeli, ga namestili v begunski center, Kamara je zaprosil za azil.

Po nekaj tednih je majhno kmetijsko skupnost v Palagoniji, ki se nahaja v bližini Katanije, pretresel umor 68-letnega Vincenza Solana in njegove 70-letne žene Mercedes Ibanez. Na njun pogreb je v majhno lokalno cerkev prišlo za stotine ljudi, ki so bili še posebej jezni, ker je forenzična preizskava pokazala, da je bila Mercedes pred umorom spolno zlorabljena. Ugotovljeno je bilo, da je storilec Vincenzu prerezal vrat, njegovo ženo pa je po posilstvu vrgel čez balkon. Policija je sumila, da gre za spodletel rop in da sta zakonca vlomilca presenetila ter to plačala z življenjem.

Policija je tavala v temi, dokler niso med rutinskim delom ustavili Mamadouja Kamaro ter v njegovi torbi našli video kamero, mobilni telefon, računalnik, zlato verižico in drugo blago, ki je pripadalo nedavno umorjenemu starejšemu zakonskemu paru. Kamaro se je sicer branil, da je vse to našel v vrečki, toda podroben pregled je pokazal, da je bil tudi oblečen v oblačila, ki so pripadali zverinsko umorjenemu paru.

Beri dalje...