Članek
Škandal: Uslužbenki MZZ med šopingom ukradli pomembne dokumente o Rusiji
Objavljeno Sep 22, 2015

Poleg vseh nevšečnosti in nezakonitosti, ki se dogajajo na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ), smo v uredništvo dobili še obvestilo, da je pred meseci neznanec v večernih urah uslužbenki ministrstva Adi Filip Slivnik (na fotografiji) ukradel torbico z mapo, v kateri so bili pomembni dokumenti, ki jih je potrebovala naslednji dan v Bruslju. Informacijo so nam danes potrdili na ministrstvu za zunanje zadeve.

V uredništvo Reporterja smo dobili neuradno informacijo, da naj bi pred meseci vodji sektorja za vzhodno Evropo Adi Filip Slivnik (nekdanji veleposlanici) neznanec med nakupovanjem v trgovini za Bežigradom v Ljubljani ukradel torbico, v kateri je bila mapa s pomembni dokumenti MZZ, ki jih je potrebovala naslednji dan v Bruslju. Po informacijah naj bi bili v mapi dokumenti, ki so se nanašali na stališča držav članic EU do Rusije. Incident naj bi se zgodil pred meseci, MZZ pa naj ne bi sprožila ustreznih postopkov, kot jih navajajo predpisi.

Informacijo so nam potrdili na MZZ. »V zvezi z vašimi vprašanji pojasnjujemo, da se je kraja osebnih predmetov uslužbenke MZZ zgodila novembra 2014 (24.11. 2014 v večernih urah) in ne februarja, kot navajate v vašem vprašanju. Uslužbenka je o dogodku nemudoma obvestila pristojno Policijsko postajo, ki je o tem napravila zapisnik ter naslednji dan tudi pristojno službo MZZ,« so povedali na MZZ. Po njihovo je takoj obvestila kriminaliste, v torbici pa je bila »tudi mapa z dokumenti, ki jo je uslužbenka potrebovala za zasedanje v Bruslju naslednji dan. Šlo je izključno za dokumente MZZ.«

Beri dalje...