Članek
Druga plat migrantske krize, brez cenzure: Agresivni moški, triki migrantov, masa ljudi kot orožje
Objavljeno Oct 26, 2015

Pretekli teden smo en dan preživeli na terenu – med migranti in policisti v Brežicah in Šentilju – čeprav so mediji polni srce parajočih fotografij žensk in otrok, ki naj bi bili v večini, tega nismo videli.

Bili pa smo priča agresivnim moškim, ki so ženske in otroke izkoriščali za svoje cilje, se pravi, čim prej priti na avtobus ali vlak, ki jih bo popeljal v obljubljeno deželo Nemčijo. In še nekaj: ti ljudje večinoma niso nikakršni begunci, ampak ekonomski migranti, ki stisko nekaterih Sircev izkoriščajo, da bi prišli v Evropsko unijo. Po legalni poti jim to namreč nikoli ne bi uspelo.

V tiskani izdaji in v Trafiki za tablične računalnike več o Evropi v vojni in Sloveniji kot eni od frontnih črt; o težavnih mladih samskih migrantih; o izkušnjah slovenskih policistov, humanitarnih delavcev in prostovoljcev; o omedlevanju kot taktiki migrantov; o moških, ki pred ženskami in otroki pridejo do hrane in druge pomoči; o množicah migrantov, ki vsi trdijo, da so iz Sirije, in o "Sircih", ki ne znajo arabsko; o stampedih na Šentilju.