Članek
Ponoči v Dobovo prispeli novi štirje vlaki z migranti
Objavljeno Nov 03, 2015

Na mejni prehod Dobova so od ponedeljka od 19. ure do danes zjutraj v spremstvu hrvaških policistov pripeljali še štirje vlaki s skupno 4333 migranti, ki so z vlaki in avtobusi nadaljevali pot proti drugim centrom po državi. Največ, preko 2800, jih je trenutno v nastanitvenem centru v Šentilju.

Begunci, ki so v Dobovo prispeli ponoči, so po opravljenih postopkih evidentiranja ter zdravstveni in humanitarni oskrbi v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi nadaljevali pot proti Šentilju, Jesenicam in Vrhniki. V sprejemnem centru v Dobovi je trenutno 600 tujcev, na železniški postaji pa nekaj več kot 1100 - tudi ti bodo po opravljenih policijskih postopkih in oskrbi nadaljevali pot proti nastanitvenim centrom v notranjosti države, so sporočili z novomeške policijske uprave.

V ponedeljek zvečer so avstrijski varnostni organi na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj sprejeli še 2262 migrantov iz nastanitvenega centra Šentilj, skupno pa so v ponedeljek po podatkih mariborskih policistov sprejeli 6580 prebežnikov.

Zvečer in ponoči so z vlaki in avtobusi iz Dobove, Dobovca in Imena v Šentilj pripeljali novih 2816 migrantov, ki so trenutno v tamkajšnjem nastanitvenem centru, medtem ko sta sprejemna centra v Središču ob Dravi in Gruškovju prazna.

V Šentilju trenutno pričakujejo še vlak s sedmimi vagoni migrantov, ki je iz Dobove krenil malo pred 6. uro. Poleg tega so hrvaški varnostni organi najavili, da bodo na mejni prehod Gruškovje pripeljali pet avtobusov z migranti. Vse bodo registrirali v sprejemnem centru Gruškovje.

Beri dalje...