Članek
Akcija eks-muslimanov proti islamu
Objavljeno Dec 02, 2015

Svet nekdanjih muslimanskih vernikov Britanije (The Council of Ex-Muslims of Britain ali krajše CEMB) je začel na družbenem omrežju Twitter akcijo (#ExMuslimBecause), naj tisti, ki so zapustili islam povedo, zakaj so to storili. Levičarski BBC je kampanjo označil za islamofobno, poroča portal Breitbart.

Odziv na akcijo je na jezo raznih imamov, muftijev in še koga izjemen. Oglašajo se nekdanji muslimani ne samo iz Velike Britanije, ampak iz celega sveta. Kot najpogostejši razlog, zakaj so zapustili islam (ker je to izredno nevarno in se bojijo maščevanja muslimanov, ki ne vedo, kaj je svoboda govora in svoboda izbire), navajajo, da preprosto več ne verjamejo vanj in Alaha, pretresljive pa so izpovedi tistih, ki so jih muslimani (tudi) spolno zlorabljali. Eden je objavil fotografijo z napisom »Ponosen ateist«, kar ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bila posneta v Meki, tako da se v ozadju vidi tista kockasta stavba.

»Medtem ko se v muslimanskem svetu nekdanji muslimani bojijo za svojo fizično varnost in življenje, se v zahodnem demokratičnem in sekularnem svetu bojijo, da jih bodo njihove družine izobčile,« je dejal nekdanji musliman Sohail Ahmed, ki podpira kampanjo. »Najstniki, ki še vedno živijo pri starših, se bojijo, da bi ostali brez strehe nad glavo. Tako je bilo z mano,« je razložil Ahmed.

Beri dalje...