Članek
Občina migrantom prepovedala dostop do bazena
Objavljeno Dec 04, 2015

Natacha Bouchart, županja Calaisa, kjer stoji zloglasni ilegalni migrantski kamp Džungla, se je odločila, da bo zaradi varnosti migranbtom prepovedala dostop do javnega kopališča. Pravzaprav ga ne bo prepovedala, pač pa bo moral vsak, ki se bo želel kopati, pokazati veljavni dokument, iz katerega bo razviden naslov prebivališča. To pa pomeni, da migranti iz kampa Džungla ne bodo mogli več v bazen, ker so v Franciji ilegalno in pravno formalno nimajo stalnega prebivališča.

Kot poroča francoska izdaja portala Local, je samooklicane varuhe človekovih pravic odločitev županje dobesedno pognala v zrak. Vsi histerični, ker so komaj dočakali priložnost »obrambe« migrantov pred »rasistično« politiko, so napovedali pritožbo na vse mogoče instance francoskega pravosodja, čeprav je odločitev oblasti v Calaisu pravzaprav logična poteza po pariškem terorističnem napadu, ki so ga zagrešili – migranti.

Županja se groženj zagovornikov »človekovih pravic« ni ustrašila. Še več. Napovedala je podobne ukrepe tudi pri drugih javnih institucijah, kot so denimo knjižnice. Tudi tam se bo moral vsak, ki bo vstopil, identificirati. In glede na to, da ilegalni migranti nimajo dokumentov, pomeni, da bodo ostali pred vrati knjižnice, drugi obiskovalci pa bodo zagotovo bolj varni, saj se bo možnost terorističnega napada zmanjšala na minimum.

Beri dalje...