Članek
Poskus umora lastnika portala Dnevno, ki razkriva zločine Udbe
Objavljeno Dec 08, 2015

Na Michaela Ljubasa, 47-letnega podjetnika in lastnika najbolj branega in konservativnega portala Dnevno in tednika 7dnevno, so sinoči na bencinskem servisu Ine v Zagrebu na Selski cesti streljali. Ranili so ga v nogo. Do streljanja je prišlo samo nekaj dni po objavi prvega članka od napovedane serije člankov o udbovskih zločinih, kjer so pisali o slovenskem udbovcu Silvu Gorencu. Po poročanju Jutarnjega lista je policija sporočila: "To je bil poskus umora."

Za zdaj še neznani strelec je počakal, da Ljubas stopi iz svojega avtomobila, nato pa je začel streljati. Z enim od strelov je podjetnika ranil v nogo. Po poročanju portala Jutarnjega lista naj bi policija že izključila možnost, da bi šlo za navaden poskus ropa, saj je imel strelec pištolo z dušilcem. Po vsej verjetnosti gre za poskus umora zaradi pisanja novinarjev portala in tednika Dnevno ali pa so Ljubasa napadli poslovni partnerji iz preteklosti.

No, odvetnik Zvonimir Hodak je za hrvaško tiskovno agencijo Hina izjavil, da je v bolnici govoril z Ljubasom, ki trdi, da je bil ranjen v poskusu ropa bencinskega servisa, poroča portal 24sata. Ob tem je zanimivo, pa poudarja Jutarnji list, da policija v sporočilih za javnost sploh ni omenjala ropa. Strelec naj ne bi bil sam, še piše hrvaški portal.

Beri dalje...