NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

O ČAKALNIH VRSTAH V ZDRAVSTVU
POROČANJE O POKOJNINAH
PETICIJA: UPOKOJENCI ZAHTEVAMO SPOŠTOVANJE ZAKONA
ŠOLA NEKOČ IN DANES
GOVORI SE...
OBČINE V SLOVENIJI
HLAPEC JERNEJ DANES...
POKOJNINE IN MINIMALNA PLAČA
UPOKOJENCI ZAHTEVAMO SPOŠTOVANJE ZAKONA
JAVNO VPRAŠANJE PREDSEDNIKU VLADE
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

JAVNO VPRAŠANJE PREDSEDNIKU VLADE

kajtimir kunc
09.01.2020 09:48 (Jan 09, 2020)

 Datum: 06.01.2020

 

 

 

 

JAVNO VPRAŠANJE PREDSEDNIKU VLADE G. MARJANU ŠARCU

 

Spoštovani predsednik vlade, gospod Marjan Šarec,

 

Z odgovorom na peticijo »UPOKOJENCI ZAHTVAMO SPOŠTOVANJE ZAKONA«, ki nam ga je vlada poslala 12. decembra 2019, nikakor ne moremo biti zadovoljni. Odgovor je uradniški, brez kakršne koli vsebine in brez kakršnih koli informacij, kaj vlada načrtuje v bodoče za izboljšanje socialnega položaja upokojencev. Tega si upokojenci zagotovo nismo zaslužili, lahko pa takšen odgovor razumemo kot skrajno nespoštljiv do starejše generacije, ki je vse svoje življenje ustvarjala, in je iz praktično popolnoma porušene Slovenije 1945. leta ustvarila moderno republiko z odličnimi štartnimi pozicijami ob njeni osamosvojitvi.

Stranke Lista Marjana Šarca, Socialni demokrati, Stranka modernega centra, Stranka Alenke Bratušek in Demokratična stranka upokojencev Slovenije ste v avgustu 2018 podpisale Koalicijski sporazum o sodelovanju v vladi Republike Slovenije za mandatno obd

JAVNI POZIV VLADI IN POSLANCEM

kajtimir kunc
05.11.2019 12:13 (Nov 05, 2019)

CIVILNA INICIATIVA

ZA UPOKOJENCE

E-mail: upokojenci@hotmail.com

Datum, 27.10.2019

JAVNI POZIV VLADI IN POSLANCEM

Civilna iniciativa za upokojence se v zvezi s spremembo pokojninske zakonodaje obračamo z javnim pozivom vsem poslancem in vladi (v nadaljnjem besedilu: politiki) Republike Slovenije.

V državnem zboru od petka 25.10.2019 dalje poteka razprava o spremembah pokojninske zakonodaje, ki sicer prinaša nekaj pozitivnih novosti, v resnici pa ne rešuje bistvenih problemov upokojencev in pokojnin. Zato ponavljamo že večkrat izrečene naše zahteve, katerih rešitev bi odpravile večino problemov upokojencev:

1. Zahtevamo, da politika prizna svoj dolg do upokojencev v višini 7,2 odstotka, ki bo tudi po izredni letošnji uskladitvi za 1,5 odstotka, še vedno znašal 5,7 odstotka. Ta dolg je nastal zaradi kriznih varčevalnih ukrepov in neustreznega usklajevanja pokojnin v zadnjih desetih letih.

Zahtevamo, da politika sprejme jasne zaveze, kako in v kakšnem roku namerava vrniti upokojencem

HLAPEC JERNEJ DANES...

kajtimir kunc
25.08.2019 15:00 (Aug 25, 2019)

»Nikogar ne tožim, zakaj potreba ni in ne maram, da bi trpeli ljudje zaradi more pravice. Če nasitite mene, ni potreba, da bi bili drugi lačni. Tako se je zgodilo, kakor bom povedal; še otrok bi razsodil, kako bi ne razsodili vi, ki ste učeni in poznate postavo! – Delal sem štirideset let na Betajnovi; ni toliko zemlje, da bi jo z dlanjo pokril, ne na polju ne na senožeti, kamor še ni bil kanil pot od mojega čela. Tako sem delal štirideset let in Bog je obilno blagoslovil moje delo. Pa je umrl stari Sitar, pa je prišel sin njegov, negodnik, in je rekel, v prešerni pijanosti je rekel: Jernej, zdaj poveži culo in pojdi, zakaj, Jernej, zdaj sem jaz gospodar; zdaj si dodelal, zdaj si star in nadložen, ne maram te več; ni več kota zate v domu, ki si ga sam postavil in ga varoval vsega hudega, ni več zate kruha, ki si ga sam pridelal; le vzemi popotno palico pa pojdi, kamor ti je pot! Tako je rekel: je razsodil sam zoper pravico in postavo, da je jablan tistega, ki jo je otresel, ne tistega

GOVORI SE...

kajtimir kunc
24.08.2019 20:13 (Aug 24, 2019)

Govori se: »Naši upokojenci ne verjamejo več nikomur in nikomur in niso pripravljeni dajati nobenih podpisov…«
Ali to drži? Ali smo upokojenci postali tako apatični, da lahko samo držimo hrbet? Ali se nismo sposobni več zravnati in na dostojanstven način zahtevati od oblasti, da nam zagotovi dostojanstveno starost, ko smo štiri desetletja delali in ustvarjali; tudi za njih?
Peticija res ni na prvi pogled uspešen način boja za svoje pravice. Vendar, največkrat smo sami krivi, saj niti pri dajanju podpisov ne znamo pokazati enotnosti? Kot da ne bi bili nezadovoljni nad stanjem, v katerega nas je potisnila država s stalnim krčenjem upokojenskih pravic? Peticija je orožje, katerega lahko uporabimo v boju za naše pravice. Če se naš boj konča s porazom, je to zato, ker zberemo premalo podpisov, da bi nam bila vlada sploh pripravljena prisluhniti. 620 tisoč nas je. Ali mislite, da je nekaj tisoč podpisov pod peticijo dovolj, da bi nas upoštevali. To ni niti 1% vseh slovenskih upokojencev. Mo

UPOKOJENCI ZAHTEVAMO SPOŠTOVANJE ZAKONA

kajtimir kunc
17.08.2019 12:09 (Aug 17, 2019)

Foto: Leon Vidic/DELO

Dragi upokojenci,

Ali se vam ne zdi, da ste odrinjeni na rob družbe?

Ali se vam ne zdi, da ste 40 let vlagali preveč za tisto, kar prejemate danes?

Ali se vam ne zdi, da se vam na vsakem koraku jemlje, čeprav ste celo življenje trdo delali?

Ali se vam ne zdi, da bi vam morala država dati vsaj tisto, kar vam po zakonu pripada?

Ali se vam ne zdi, da bi morala država popraviti pokojninsko zakonodajo tako, da bi se izboljšal položaj tudi tistih upokojencev, ki danes prejemamo pokojnino?

Naše znanje in izkušnje bi marsikomu koristile, pa se nas povsod otepajo, kot da bi bili gobavi. Ne marajo nas v podjetjih in se nas skušajo čim hitreje znebiti. Ne marajo nas v zdravstvu, saj smo od plačnikov v zdravstveno blagajno postali njeni uporabniki. Ne marajo nas, ker smo namesto vplačnikov postali porabniki pokojninske blagajne. Mlade oviramo, ko hodimo počasi skozi tretje obdobje našega življenja in jih oviramo pri hitenju v, za njih, »boljšo in lepšo prihodnost«. Poleg t

PETICIJA: UPOKOJENCI ZAHTEVAMO SPOŠTOVANJE ZAKONA

kajtimir kunc
02.07.2019 15:18 (Jul 02, 2019)

Spoštovani prijatelji,

 

 

Pred vami je link za peticijo »UPOKOJENCI ZAHTEVAMO SPOŠTOVANJE ZAKONA«. Če soglašate s peticijo, predlagam, da jo podpišete in da jo delite s svojimi prijateljicami in prijatelji s ciljem, da jo podpišejo tudi oni.

 

https://www.pravapeticija.com/peticija_za_spotovanje_pokojninske_zakonodaje#form

 

Za vaš prispevek se vam prisrčno zahvaljujem ter vas prav lepo pozdravljam.

 

 

Civilna iniciativa

ZA UPOKOJENCE GRE

 

Za: Kajtimir Kunc

OBČINE V SLOVENIJI

kajtimir kunc
04.06.2019 08:12 (Jun 04, 2019)

 

V Sloveniji imamo 212 občin. Glede na veljavno zakonodajo (Zakon o lokalni samoupravi) bi morali po številu prebivalcev prekašati Avstrijo, saj je zakonski pogoj za ustanovitev občine najmanj 5000 prebivalcev. Zakon sicer določa, da ima lahko občina izjemoma tudi manj kot 5000 prebivalcev, vendar ne manj kot 2000.

Kakšne občine imamo? Od 212 občin jih je 26 takih, ki imajo manj kot 2000 prebivalcev. Če k tem prištejemo še tiste, ki komajda presegajo 2000 prebivalcev (do 2100) je takšnih še osem, torej skupaj 34 občin ali dobrih 16%. V Sloveniji imamo 84 občin, ki jih lahko uvrstimo med tiste, ki naj bi bile izjeme (med 2000 in 5000 prebivalcev). Če k tem prištejemo še občine z manj kot 2000 prebivalci, je takih 110 ali skoraj 52%. Vir o številu prebivalcev po občinah je Statistični urad RS (objavljeni so podatki za leto 2016).

Od osmih občin v Obalno-kraški regiji imamo štiri, ki so bile ustanovljene v skladu z zakonom in štiri, ki so uporabile določilo o izjemi. V Gorenjski regiji

POROČANJE O POKOJNINAH

kajtimir kunc
18.05.2019 08:01 (May 18, 2019)

POROČANJE O POKOJNINAH

 

Moram se spotakniti ob skrajno površno poročanje o upokojencih in pokojninah, k čemur me je spodbudil prispevek na TV dnevniku slovenske nacionalne televizije z dne 29.4.2019. Govora je bilo o upokojenki, ki pri svojih več kot 80 letih prejema manj kot tristo evrov pokojnine. Pokojnina je res mizerna, priznam. Vendar bi novinarji morali poročati tudi o tem, zakaj je bila pokojnina tako nizko odmerjena.

 

Poznam ljudi, ki v celem svojem aktivnem življenjskem obdobju niso delali več kot pet let. Kakšno pokojnino naj bi taki pričakovali v svoji starosti? Potem so ljudje, ki so namenoma celo življenje delali na črno, vplačevali pa so najmanjši možni znesek za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Kakšna pokojnina bi morala pripadati njim? Ali pa kmetje. Tudi oni običajno vplačujejo minimalne zneske za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje, potem pa pričakujejo normalne pokojnine. Ali ni to skregano z logiko? Poznam ljudi, ki so bili samostojni podjetniki, v pok

PROBLEMATIKA GIBANJA SLOVENSKIH POKOJNIN

kajtimir kunc
13.05.2019 20:07 (May 13, 2019)

PROBLEMATIKA GIBANJA SLOVENSKIH POKOJNIN

 

 

O pokojninah se v zadnjem času relativno veliko govori, vendar se upokojenci seznanimo le z malo podatki, ki bi pokazali dejansko sliko in položaj slovenskega upokojenca. Politika nam ne natoči čistega vina. Novinarji o pokojninah in upokojencih pišejo površno, ne da bi se poglobili v problematiko. Vsi očitno zagovarjajo politiko enakih želodcev, ki pa smo se ji v Sloveniji odpovedali že ob osamosvojitvi. Res je, da se ob tem velika večina počutimo nategnjeni, saj si na referendumu, ko smo glasovali za samostojno Slovenijo, niti prestavljali nismo, v kaj se bo izrodila naša država. O tem, kako je država z zakonodajo iz leta 1992, 2006 in 2012 poslabševala položaj upokojencev, bom pisal v prihodnjem prispevku.

 

Tukaj bom napisal nekaj vrstic o tem, kako so nam upokojencem pokojnine realno padale v zadnjem desetletju. Država je z neizvajanjem zakonov ZPIZ, ZPIZ-1 in ZPIZ-2 poslabševala položaj upokojencev, ko je z nespoštovanjem zakonodaje po

O ČAKALNIH VRSTAH V ZDRAVSTVU

kajtimir kunc
04.05.2019 08:19 (May 04, 2019)

O ČAKALNIH VRSTAH V ZDRAVSTVU

  

V zadnjih letih se veliko govori o čakalnih vrstah v zdravstvu. Družinski zdravniki so polno zaposleni in verjamem, da izgorevajo pri obravnavi svojih pacientov.

Drugače pa je v zobozdravstveni dejavnosti. Ko človek vstopi v katerokoli čakalnico zobozdravstvene ordinacije v sistemu javnega zdravstva, ima občutek, da je zasebno zobozdravstvo že davno porazilo javnega. Čakalnice so praviloma ves čas prazne. Če pa povprašamo javnega zobozdravnika, kolikšna je čakalna doba npr. za izdelavo zobne proteze, se le-ta giblje v okviru dveh let ali več. Pa sem si vzel čas in večkrat po nekaj ur posedel v čakalnici neke zobne ordinacije. V nekaj urah se pojavita dva pacienta, ki sta bila naročena, včasih morda kakšen več. To pomeni, da v celem delovnem dnevu posamezni zobozdravnik sprejme največ pet pacientov. Ali bi zasebni zobozdravnik lahko preživel, če bi svoje storitve izvajal s takšno dinamiko?

Morda je to posledica normativov, ki so jih v imenu zobozdravnik

ŠOLA NEKOČ IN DANES

kajtimir kunc
20.04.2019 13:06 (Apr 20, 2019)

ŠOLA NEKOČ IN DANES

 

 

 V zadnjih tednih se veliko govori o tem, da bi bilo potrebno preoblikovati šolski sistem. Rad bi se vključil v to debato, čeprav nisem strokovnjak s tega področja in zato, morda, tudi ne dovolj kompetenten. Pa vendarle. V šolah so nas nekoč učili, pa tudi danes se še pogosto sliši, da moramo svoje znanje črpati iz preteklih izkušenj in se na ta način poskušati izogniti napakam, ki bi jih sicer skoraj zagotovo storili. Zato se mi zdi potrebno napraviti primerjavo med šolo nekoč in danes.

Najprej bi rad poudaril, da smo v preteklosti naredili že veliko šolskih reform in zdi se, da smo z vsako nekaj malega izgubili, namesto da bi pridobili. Prva pomembnejša reforma je bila uvajanje usmerjenega izobraževanja, ki jo je skušal uveljaviti nekdanji jugoslovanski politik Stipe Šuvar. Ta se je kasneje izkazala kot zgrešena in, začuda, politika je to tudi priznala. Pa ne bi o bolj ali manj ponesrečenih reformah. Te današnjega šolarja ne zanimajo in tudi prav je tako. Šol

POKOJNINE IN MINIMALNA PLAČA

kajtimir kunc
08.04.2019 11:08 (Apr 08, 2019)

POKOJNINE IN MINIMALNA PLAČA

 

Ob napovedani pokojninski reformi se mi zdi potrebno opozoriti na nekatere anomalije, ki so se zgodile v zadnjih letih zaradi gasilskih in nepremišljenih ukrepov politike.

 

Z uzakonitvijo minimalne pokojnine 500,00 € za polno delovno dobo se je med upokojence uvedla sistemska neenakost pred zakonom. Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2) določa odmerni odstotek za pokojnino v višini 57,25% za moške in 63% za ženske, ki ga je politika za nekatere upokojence retrogradno spremenila s povišanjem najnižjih pokojnin. Nič nimam proti povišanju pokojnin, vendar naj to velja za vse enako (v enakem odstotku). Če je nekdo prejemal pokojnino 450,00 € za polno delovno dobo, je bila njegova izračunana povprečna plača (pri odmernem odstotku 57,25%) 786,00 €. Z dvigom pokojnine s 450,00 na 500,00 €, se je dotičnemu namišljenemu upokojencu spremenil odmerni odstotek iz 57,25% na 63,6%. To pomeni še več, kot je predvideno s pokojninsko reformo, ki je bil

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj