Članek
Srečanje s predstavniki Blockchain podjetja Think Tank Slovenija

Nekatere evropske države so že prepoznale izjemen potencial “blockchain” tehnologije in jo začele sistematično regulirati. Zelo aktivna na področju razvoja tovrstne tehnologije je tudi Slovenija. Kot zelo uspešna so se že uveljavila oziroma se ...

Objavljeno Mar 04, 2019

Predstavniki poslanske skupine LMŠ so se v prostorih Državnega zbora RS srečali s predstavniki neodvisnega, neprofitnega društva Blockchain Think Tank Slovenija.

Namen sestanka je bila seznanitev s konkretnimi problemi, ki jih imajo podjetja, ki delujejo v okviru “blockchain” industrije.

Nekatere evropske države so že prepoznale izjemen potencial “blockchain” tehnologije in jo začele sistematično regulirati. Zelo aktivna na področju razvoja tovrstne tehnologije je tudi Slovenija. Kot zelo uspešna so se že uveljavila oziroma se hitro uveljavljajo slovenska podjetja oziroma podjetja, postavljena s slovenskim znanjem. Danes so ta podjetja dobri delodajalci, s hitro rastjo prihodkov in visoko dodano vrednostjo na zaposlenega. Težava, na katero pogosto naletijo, pa je zakonodaja. Uporaba obstoječih pravnih institutov in obstoječe sistemske zakonodaje na novih tehnologijah in novih poslovnih modelih, v praksi večkrat pomeni pravno negotovost, pravno praznino in posledično tudi manjšo pravno varnost za vse deležnike.

Sogovorniki so se zato strinjali, da se je tej tematiki potrebno temeljito posvetiti in vzpostaviti ustrezno reguliran poslovni ekosistem za razvoj in uporabo tehnologije veriženja podatkovnih blokov (»blockchain«).