Članek
Predstavitev kandidatov Stranke LMŠ za Evropski parlament

Danes je začetek novega obdobja za Stranko LMŠ" so bile uvodne besede predsednika stranke, @sarecmarjan na predstavitvi kandidatov za Evropski parlament

Objavljeno Mar 04, 2019

Stranka Lista Marjana Šarca je danes predstavila kandidatke in kandidate za prihajajoče volitve v Evropski parlament. Predsednik stranke Marjan Šarec je uvodoma povedal, da je to začetek novega obdobja za stranko Lista Marjana Šarca. Poudaril je, da volitve v stranki jemljemo resno, saj bodo izjemnega pomena. »Če želimo ohraniti EU, moramo biti aktivni,« je dodal predsednik stranke.

Nosilka liste je nekdanja novinarka Irena Joveva, ki je v uvodnih besedah povedala, da bo njen fokus na mladih, saj je prepričana, da so prav mladi premalo zastopani v Evropskem parlamentu. Prav je, po mnenju Joveve, da mlajša generacija, ki izhaja iz Evrope in je zrasla v Evropi, začne soustvarjati in odločati.

Dr. Klemen Grošelj se je v pozdravnem nagovoru zavzel za Evropo, ki je solidarna in varna.

Predstavitev kandidatk in kandidatov:

Irena Joveva je diplomirala iz mednarodnih odnosov, leta 2017 pa z nalogo Odnos Evropske unije do makedonskega nacionalnega vprašanja zaključila magistrski študij, smer Svetovne študije. Štiri leta je delala kot novinarka Slovenske tiskovne agencije, za svoje delo je konec leta 2014 prejela tudi nagrado Društva novinarjev Slovenije čuvaj/Watchdog za debitantko leta. Prav nagrada je odigrala pomembno vlogo pri povabilu v uredništvo 24 ur na POP TV, kjer je začela delati februarja 2015 in postala ena od ključnih v novinarski ekipi.

				Irena Joveva

Irena Joveva

Dr. Klemen Grošelj je doktor obramboslovja s širokim naborom družboslovnih znanj, predvsem s področij nacionalne in mednarodne varnosti, sodobnih sistemov varnosti, delovanja sodobne države in organizacij, njihovega vodenja in upravljanja. Je avtor več strokovnih člankov in komentarjev s področja nacionalne in mednarodne varnosti.

				Dr. Klemen Grošelj

Dr. Klemen Grošelj

Edis Rujović je diplomiral na Fakulteti za varnostne vede, smer kriminalistično preiskovanje. Zaposlen je v telekomunikacijskem podjetju kot specialist za nadzor in kvaliteto. Je član Občinskega sveta Občine Kamnik.

				Edis Rujović

Edis Rujović

mag. Katja Damij je magistrica informacijsko-upravljavskih znanosti, univerzitetna diplomirana inženirka računalništva in informatike. Je finančna svetovalka, predavateljica, direktorica družinskega podjetja, sodeluje v številnih fintech projektih.

				mag. Katja Damij			mag. Katja Damij

Jasna Ružicki je diplomantka mednarodnih odnosov in študentka magistrskega študija smeri obramboslovje na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. V času študija se je udejstvovala različnih aktivnosti s področja politike in mednarodnih odnosov ter Erazmus študentske izmenjave. Bila je tudi član društva za Združene narode Slovenija.

				Jasna Ružicki

Jasna Ružicki

Luka Kočevar zaključuje študij na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. S politiko se je prvič aktivno srečal v stranki Naša Notranjska, kjer je že od samega začetka aktiven član. Na zadnjih lokalnih volitvah je nastopil kot županski kandidat, je aktualni svetnik v občinskem svetu občine Cerknica.

				Luka Kočevar

Luka Kočevar

Dr. Justina Erčulj je profesorica slovenskega in angleškega jezika. Magistrirala in doktorirala je iz vodenja v izobraževanju v Manchestru v Veliki Britaniji. Na področju izobraževanja deluje že dobrih 32 let, zadnjih 23 kot področna sekretarka v Šoli za ravnatelje, kjer razvija in izvaja programe za usposabljanje ravnateljev. Vodila je številne projekte ter predavala na tujih univerzah v Evropi.

				Dr. Justina Erčulj

Dr. Justina Erčulj

Rudi Spruk je po izobrazbi elektrotehnik, zaposlen kot vodja projektov v mariborskem podjetju, ki proizvaja elektronske izdelke za domači in tuji trg. Je eden od glavnih akterjev lokalne mreže stranke LMŠ v Mariboru.

				Rudi Spruk

Rudi Spruk