Članek
Čas za sanje
Objavljeno Oct 20, 2014

Pozdravljeni Dragi moji,

 

zakaj sem se odločila za pisanje bloga? Že od nekdaj  si tega želim, vendar sem zmeraj našla kakšen izgovor.  Na splošno je pri meni bil in na trenutke še vedno je, strah tisti, ki me ovira. Strah pred tem, da nisem dovolj dobra, dovolj sposobna. Moj namen je, da bi vi dragi bralci skozi moje besede začutili, da v življenju lahko dosežete prav vse kar si želite, izključno vi sami ste odgovorni za to, da ne pride do sprememb, ki si jih želite.  Sami sebi stojimo na poti.

Ne glede na to kje ste sedaj, verjemite, da obstaja luč na koncu tunela. Sama sem se velikokrat počutila izgubljeno in nerazumljeno, še posebej kot otrok. Prebrala sem ogromno knjig na temo osebne rasti, 2x sem poiskala pomoč pri terapevtu saj sem globoko v sebi čutila, da sama ne bom zmogla.

Najprej želim nekaj razjasnit, ko ste otrok, ste tako rekoč nebogljeni, lahko vas zlorabljajo na različne načine, ne dovolijo vam, da čutite kar v resnici čutite, silijo vas v nekaj česar si ne želite…vse to je zelo, zelo, zelo kruto in ima kasneje, ko odrastete na vas zelo močan vpliv. To vem iz svojih lastnih izkušenj. Ni prijetno. Je pa res, da ne glede na to, kako boleče je bilo vaše otroštvo lahko kasneje, ko odrastete prevzamete nadzor nad njim.  To ne pomeni, da boste čez noč pometli z vsemi negativnimi čustvi, ki so v vas, sploh ne. Sama se borim z njimi že več kot deset let, vsak dan znova in znova. Ni lahko, je pa z vsakim dnem manj boleče.  Vsak starš se trudi po svojih najboljših močeh, zavedajmo se, da starši težko dajo nekaj, česar sami niso bili deležni.

Imam ogromno ciljev, ki jih želim doseči,  se pa zavedam, da bodo ti cilji ostali zgolj na papirju, če bom dovolila strahu, da me vodi.  Ena izmed mojih najljubših knjig je Delfin, napisal jo je Sergio Bambaren.  Na zadnji strani knjige lahko preberemo da je Delfin zgodba o pogumu in boju zoper lastne strahove in omejitve. Opominja nas, da je v življenju več, kot je videti na prvi pogled: da nekatere stvari lahko odkrijemo le, če sledimo lastnim pravilom. To je zgodba o upanju, ki odstira tolikokrat spregledano in pozabljeno čarobnost sveta.

Sledite temu kar čutite, dovolite si sanjati…naj vas strah pred spremembami  ne ohromi. 

 

Z ljubeznijo,

 

Klavdija H.