Članek
Čutiti hvaležnost
Objavljeno Nov 04, 2014

Ko sem začela pisati blog sem bila prepričana, da bom vsak dan napisala objavo. Nekako sem čutila, da je to sedaj del moje odgovornosti do vas.  Potem se je zgodilo, da sem sedela pred računalnikom in nikakor nisem vedela o čem naj pišem. Tako sem spoznala, da je veliko bolje, tako za mene kot za vas, če pišem izključno takrat, ko dobim navdih in pišem iz srca.

Pred dnevom se je sin slabo počutil, ponoči je bruhal, skratka iz zdravstvenega vidika nič resnega, za mene kot mamo pa…težko je gledati sina takole brez moči. V tistem trenutku sem bila hvaležna za vsak izbruh trme. Če je otrok živahen, uveljavlja svojo voljo, veš, da je zdrav in se počuti dobro v svoji koži. Takoj, ko otrok postane tih, nebogljen, veš, da se nekaj pripravlja. Včasih gre za bolezen, včasih pa je lahko vzrok tudi stres ali kakšen dogodek, ki je v njem vzbudil negativna čustva. Vedno bolj se zavedam, kako zelo samoumevne so nam določene stvari, dokler jih seveda imamo. Pa naj gre tukaj za zdravje, družino, prijatelje, materialne dobrine…Šele, ko nastopi kakšna izguba ali v naše življenje  pride pomanjkanje, se začnemo zavedati, da smo dejansko v resnici zelo blagoslovljeni. Na začetku seveda nastopi žalost ali jeza, zakaj se mora to dogajati ravno nam, ko pa ta čustva minejo, velikokrat spoznamo, da sploh ni bilo tako hudo in smo se dejansko iz dane situacije nekaj naučili.

V življenju se moramo naučiti biti hvaležni za tiste stvari, ki jih imamo. Že, če lahko berete te moje besede ste lahko neizmerno hvaležni, saj to pomeni, da vidite. Če lahko poslušate glasbo, je to še en blagoslov, saj to pomeni, da lahko slišite. Še in še bi lahko naštevala…Naj vam življenje samo ne postane samoumevno. Življenje je dar, vsaka duša pride na zemljo z določenim namenom, vsak izmed nas ima določeno poslanstvo. Sama sem neizmerno hvaležna, saj vem kaj je moje poslanstvo, sedaj natanko vem kdo sem in kam grem. Zelo sem ponosna nase, da nisem obupala, imela sem res težke trenutke, ki sem jih uspešno premostila.  Samo vi imate to moč, da iz sebe potegnete le najboljše. Pri tem vam želim veliko, veliko poguma.

Nekje sem enkrat na internetu zasledila spodnji citat, ne poznam avtorja, lahko da se tudi malo razlikuje, ker sem ga napisala izključno po svojem spominu.

 

»Ne razmišljaj toliko o tem, česa nimaš, raje razmišljaj o tem, kako bi s tem kar imaš, pomagal drugim«.

 

Z ljubeznijo,

 

Klavdija H.