Članek
Občutek krivde
Objavljeno Jan 02, 2017

Dragi moji, pred nami so novi trenutki, kakšni bodo, vsekakor odločamo sami.  Res sem ponosna sama nase, ker pogumno sledim temu kar čutim.  Moja prva prava sprememba se je zgodila, ko sem se odločila, da želim nadaljevati šolanje v Ljubljani. Nekaj me je vleklo v to mesto in vesela sem, da sem poslušala glas srca. Spomnim se, da ko sem se odločila, da po srednji šoli ostanem  v Ljubljani, sem prve dni dejansko jedla samo kruh in pila vodo. Druga sprememba je bil študij na Teološki fakulteti, tretja največja sprememba se je zgodila, ko sem se odločila, da želim otroka, četrta sprememba se ravno kar dogaja in sicer prihod novega člana v družino-kužek, naslednja sprememba, ki pa bo res drastično še bolj spremenila moje življenje bo pa selitev v kraj izven Ljubljane ter odprtje podjetja o katerem res že zelo dooolgo sanjam.

Za vsako novo spremembo je bila potrebna odločitev. Brez odločitve ni nič. Me je (bilo) strah? Uf, pa še kako ampak vem in vedela sem, kaj hočem. Življenje v Ljubljani mi je omogočilo, da sem šla v najtemnejše dele sebe in jih osvetlila. Spremenila sem svoj način razmišljanja, svoja prepričanja in v  prejšnjem letu sem naredila res ogromen korak naprej pri moji osebni rasti, osvobodila sem se namreč občutka krivde. Zaradi tega občutka krivde sem sina skoraj vzgojila v čustveno pokveko saj namreč nisem imela moči, da bi mu postavila meje. Še takrat, ko mi je uspelo reči ne, sem popustila zaradi krivde, ki je kljuvala v meni. Ko sem spustila to čustvo se je spremenil tudi moj odnos z sinom.

Ja, občutek krivde res močno vpliva na kakovost življenja, onemogoča nam tudi, da bi se v celoti sprejeli in se vzljubili takšne kot smo. Iz izkušenj lahko zatrdim, da je ljubezen do sebe namreč temelj na katerem gradimo uspeh, na vseh področjih našega življenja. Je ključ do obilja. In to je tudi moje poslanstvo, učit druge, sprejet svojo preteklost, ker zaradi preteklosti smo to kar smo, dejanja v preteklosti so nas pripeljala do točke, kjer smo danes in sama verjamem, da se vsaka stvar zgodi z razlogom - da se iz dane situacije nekaj naučimo. In dokler ne sprejmemo preteklosti, tudi ne moremo sprejeti sebe. Naslednji korak je čiščenje oziroma opuščanje negativnih vzorcev, prepričanj in nato pride ljubezen do sebe.

Če smo sami sebe kritizirali celo življenje potem se ta ljubezen do nas samih ne bo zgodila čez noč. Potreben je čas. Vsaka stvar mora dozoreti. V kratkem bom pripravila webinar, kjer bom predstavila svoje delo in tehnike, ki jih pri tem uporabljam. Sama brez izkušenih mentorjev, coachev verjetno nikoli ne bi prišla do točke kjer sem danes in sedaj je prišel čas, da vse svoje znanje in izkušnje, ki sem jih pridobila delim z vami.

Želim Vam vse dobro v prihajajočem letu! Ne pozabite si napisat svojih ciljev. Z vami pa delim tudi svojo namero za leto 2017!

Dovolim si, da sem jaz res jaz. Zaupam sama vase in v življenje, sem povsem varna. Imam se rada, to je ključ do mojega bogastva. Sledim svojemu srcu, sem pogumna, vztrajna, sočutna. Vsak trenutek sem v sedanjosti tukaj in sedaj in to mi prinaša največjo čarobnost in obilje življenja. Vredna sem tega. Rada se imam in se sprejemam točno takšno kakršna sem, ker takšna sem čudovita.

 

Objem,

Klavdija

Hvala Sponko in ja imam sina :)