Članek
Klobuki in kapice
Objavljeno Sep 20, 2014

V septembru je v Ribnici sejem suhe robe in letos sem se ga po dolgem času udeležila. Ker pa na takih sejmih je tudi vse drugo razen suhe robe, sta starša našla stojnico s klobuki. Oči si je kupil klobuk, tudi mami in sestra bi si ga, vendar niso imeli njunih številk. Jaz sem stala vsa nejevolna ob strani, prepričana, da meni klobuki že ne pašejo. Da nisem dovolj gramurozna zanje. To trdim še vedno. Ker zanimanje in namen je bilo, vendar ni bilo pravih številk je gospa, ki je prodajala klobuke dala kartice s popusti in povedala kje je prodajalna. 

V tem tednu, ker smo bili ponovno vsi v Ljubljani smo šli v prodajalno. Meni je bilo že tako nelagodno, ker sem prej nekaj kupovala in sem kupila zaradi potrebe nekaj, kar mi ni bilo popolnoma prav, čeprav sem naslednji dan ugotovila, da mi stoji kot ulito. Ampak to ni pomembno, sedaj smo v prodajalni klobukov. Sestra takoj najde primernega zase, meni jih dajejo na glavo, vendar se ne počutim dobro in do ogledala stopim ravno toliko, da vidijo, da se vidim in odkimam, da mi ni všeč. Končno se odločim in povem, da mi klobuki niso všeč, da jih ne znam nositi, da to pač ni to. Potem prodajalka odpre omaro, kjer se skriva nekaj, kar bi mi pa mogoče pasalo, kar ni tako slabo, vendar molčim. V prodajalni se zadržjemo še nekaj časa, saj čakamo še zadnjo damo, katera je morala priti iz drugega konca Ljubljane do nas. V tem času ne vem kako pride do tega, omenim, da pa bi tisto v omari poizkusila. Vsi me čudno pogledajo in prodajalka mi izroči željeno pokrivalo črne barve. Super. Všeč mi je. Prav tako ga bom lahko nosila na plašček. Poizkusim še rdečega in še nekaj drugih barv. No, tudi rdeč ni tako slab. Sestra vpraša za ceno in predlaga, da zakaj pa ne bi imela kar oba pokrivala, tako črnega, kot rdečega in ker je vse skupaj plačal oči, je moral on dati potrditev. No, ko sem se odločila, sem pričela žared, sem se spremenila in se takoj pričela bolje počutiti v svoji koži.

Tako sem dobila kar dva pokrivala za skoraj nižjo ceno kot od naših dam klobuk, od vsake svoj. Ni pomembno kaj nosiš, pomembno je, da se v tem, kar nosiš počutiš čudovito in jaz se z mojima baretkama počutim resnično čudovito in vem, da ju bom nosila dolgo na več različnih načinov.