Članek
Predstavitev
Objavljeno Apr 13, 2015

Ekološka kmetija Pehar leži v Otiškem Vrhu, na zadnjih obronkih Pohorja nad Dravogradom na nadmorski višini 530 m, v bližini stičišča treh dolin (mislnjske, mežiške in dravske). Narava v naši okolici je ohranjena, saj zaradi strmega, hribovitega reliefa ni pogojev za intenzivno kmetijstvo, industrija pa se je razvila samo v dolinah.
Kmetija je srednje velika, večino površin obsegajo pašniki za ovce in travniki ter gozd.V ekstenzivnem sadovnjaku starih sort jablan imamo urejen izpust za kokoši nesnice in pitovne piščance, za katere imamo pridobljene ekološke certifikate.
Na kmetiji opravljamo tudi dopolnilno dejavnost. Domača ekološka jajca s pšenično in pirino moko iz nadzorovane ekološke pidelave predelamo v TESTENINE (jušni in široko rezanci, mlinci, ribana kaša ter rezanci narezani na roke) in DOMAČE PIŠKOTE. Jabolka predelamo v JABOLČNI SOK , KIS IN koroško posebnost MOŠT (jabolčno vino). Zelenjavo, domače in gozdne sadeže ter gobe predelamo za ozimnico.ZELIŠČA, ki rastejo na našem vrtu ali v okolici nabiramo sveža in sušimo. Na kmetiji znamo spretno uporabiti tudi bogastvo iz naših gozdov - les in izdelovati papirnate rože.
Svojim kupcem se želimo čimbolj približati, zato večino svojih pridelkov in izdelkov prodamo direktno na kmetiji (po predhodnem dogovoru) in na tržnici v Celju, kjer smo prisotni vsak torek, petek in soboto. S svojimi živili zalagamo tudi nekatere trgovine z zdravo hrano, kakor tudi restavracije, ki se trudijo s pripravo ekokloških menijev.