ZA javni lekarniški sistem
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Poslanke in poslanci so na novembrski plenarni seji potrdili spremembe Zakona o lekarniški dejavnosti, ki ga je v parlamentarno proceduro vložila poslanska skupina Stranke modernega centra. S sprejetjem novele zakona se na slovenskem trgu dobave zdravil ohranja vsaj minimalna konkurenca med domačimi in tujimi dobavitelji zdravil.

Slednji so sicer slovenske pravne osebe, vendar  v tuji lasti. Zato je pomembno, da vemo komu gre dobiček, ki ga ustvarijo dobavitelji zdravil. Dobički lastnih dobaviteljev zdravil bi ob nespremenjenem lastništvu tudi od 1. januarja dalje ostajali še vedno na razpolago javnemu lekarniškemu zavodu za njegov nadaljnji razvoj in še boljše izobraževanje zaposlenih v lekarnah.

Ne moremo si dovoliti, da bi bili za oskrbo z zdravili in pripomočki za lajšanje bolečin v celoti odvisni zgolj od tujih dobaviteljev. Smo proti temu, da bi tuji kapital prevladal nad javnim interesom.

S spremembo zakona se odpravlja prepoved ustanavljanja lastnih dobaviteljev s strani javnih lekarniških zavodov in samoupravnih lokalnih skupnosti. Tako smo želeli doseči cilj, da bi se v prihodnje še vedno zagotavljala kontinuirana in stabilna oskrba prebivalstva z zdravili, ki bo dostopna prav vsem prebivalcem Slovenije.

V stranki Konkretno smo ZA javni lekarniški sistem, ZA neodvisnost farmacevtov in ZA razvoj lekarniške dejavnosti. Prepričani smo, da dobička lastnih dobaviteljev, ki so jih ustanovile lokalne skupnosti ali javni lekarniški zavodi, ne moremo kar prepustiti zasebnikom in tujim multinacionalkam

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
2
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
3
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
4
Pod streho tudi Zakon o vesoljskih dejavnostih
5
Vzpostavljena podpora socialnim podjetjem
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja