Tukaj je politični partner ljudi, gospodarstva in lokalne politike
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:
Ker je čas za Konkretno politiko

4. decembra 2021 smo postavili politični projekt, ki bo na prihajajočih volitvah igral osrednjo vlogo. Pričenjamo s povezovanjem, ki bo zgradilo partnerstvo za povezano Slovenijo, usmerjeno v razvoj. Rodila se je nova stranka, stranka Konkretno v katero sta združeni stranki SMC in GAS. Konkretno je in bo branik pred odkloni z ene ali druge strani ter varuh slovenskega liberalizma. Predsednik stranke Konkretno je na združitvenem kongresu postal Zdravko Počivalšek, podpredsednik Alojz Kovšca, generalni sekretar stranke Miha Rebolj.

Predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek je v svojem nagovoru dejal: ‘’Vsi, ki ste del kongresa, ste verjeli v našo vizijo tudi v najtežjih trenutkih. Tudi, ko so začele padati sanjske ponudbe in so se nekateri prodali. In verjemite naprej. Naša zgodba se nadaljuje. Prinašamo odgovor za največjo težavo slovenske politike. Za to bolestno razklanost in ideološki boj, ki duši Slovenijo. Če želimo ohraniti naše mlade doma, moramo premagati ta razkol in spremeniti samo jedro slovenske politike. Namesto razkola in polarizacije ponujamo povezovanje in sodelovanje. Ponujamo vizijo prihodnjega razvoja. Ponujamo temeljit prelom s staro politiko, ki gleda nazaj. Stopamo na pot povezovanja Slovenije. Danes se lomi svet in v naslednjih letih se bo gradil na novih temeljih. Namesto boja potrebujemo sodelovanje. Namesto razkola povezovanje. Dovolj je politike na papirju, čas je za konkretne rezultate’’. 

Ideološka razdvojenost slovenske politike že desetletja duši razvojni potencial Slovenije. Namesto iskanja skupnih točk in povezovanja za odgovoren družbeni in gospodarski razvoj, se večji del politike vse bolj radikalizira in polarizira ter išče le teme, ki nas delijo. Stranka Konkretno prav zato gradi svojo politiko na povezovanju in sodelovanju. Namesto današnjega razdora Konkretno svoj pogled usmerja v tisto, kar nam je skupno. Zato bomo vodili dialog ter v svojem konkretnem političnem delovanju premoščali razlike ter združevali ljudi in njihovo energijo za Slovenijo z višjo dodano vrednostjo. Za slovenski politični prostor je namreč nujen obstanek povezovalne in konkretne politike. V prvi vrsti smo in ostajamo politični partner gospodarstva, partner lokalnega okolja in trden partner državljank in državljanov. Konkretno je stranka, ki je politični partner gospodarstva. Naša ključna prioriteta je vzdržen gospodarski in družbeni razvoj, ki bo omogočal pogoje za visok standard slovenskega načina življenja, obenem pa moramo zagotoviti enakomeren razvoj za vse regije, 

Tudi podpredsednik stranke Konkretno, Alojz Kovšca je izpostavil pomen sodelovanja: ‘’Kdor si v politiki išče prijatelje in sovražnike, je naiven. V politiki prijateljev in sovražnikov ni. So nasprotniki in zavezniki, ti zadnji znajo kdaj zamenjati vlogo. Iščimo zaveznike, bodimo odkriti, delovni, ne iščimo sovražnikov. Nič nam ne bo podarjeno, vse si bomo morali izboriti. Izborili pa si bomo toliko, kolikor bomo enotni’’.

Generalni sekretar stranke Konkretno, Miha Rebolj je svoje besede ob združitvi strnil v naslednje misli: ‘’Čas je, da svoj pogled osredotočimo na tisto, kar nam je skupno, čas je, da ne iščemo več razlik, ampak skupne točke, skupne vrednote, torej tisto, kar nas povezuje. Menim, da je bilo razdruževanja ne samo dovolj, ampak preveč in izkušnje so pokazale, da destruktivna politika ne koristi nikomur, še najmanj pa državljankam in državljanom. Če si želimo odgovornega družbenega in gospodarskega razvoja, moramo enkrat za vedno pozabiti na vse tisto, kar nas deli. Tudi sam vedno znova poudarjam pomen povezovanja in sodelovanja, z današnjim dnem pa je tudi čas, da od besed preidemo k dejanjem. V naslednjih mesecih bo slišati veliko obljub iz vseh strani, stranka Konkretno pa mora postati stranka, ki ji bodo ljudje zaupali ne samo na podlagi besed, ampak tudi dejanj’’.

Danes je lahko biti ekstremist, težko pa ostati zvest dejansko centristični politiki, ki ščiti družbeno ravnotežje in je branik pred odkloni z ene in druge strani. Skupna zgodba je garant ravno tega: kažemo, da mislimo resno in smo pripravljeni na konkretne rezultate.

Programske prioritete stranke Konkretno:

●  Zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države
●  Nadaljevanje debirokratizacije
●  Enakomeren razvoj za vse regije
●  Stanovanjska politika
●  Celovita demografska politika
●  Potencial logistike, medicinske konoplje in slovenskega lesa

Pred nami so prelomne volitve, ki bodo določile prihodnost države za nekaj desetletij. Kot liberalci verjamemo v učinkovitost do katere pa lahko pridemo z dialogom. Zato se bomo po volitvah pogovarjali z vsemi, ki bodo to želeli. Ne levo, ne desno, ne nazaj, ampak samo naprej. Ker je čas za konkretno politiko. 

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
2
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
3
Zdravko Počivalšek
4
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum na temo kmetijstva in prehrane
5
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja