Zdravko Počivalšek
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Zdravko Počivalšek je diplomirani univerzitetni inženir agronomije. Prve vodstvene izkušnje je dobil v letih 1985-1986 kot član poslovne skupine, ki je sanirala poslovanje Kmetijskega kombinata Šmarje pri Jelšah. Do leta 1994 je bil direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah, nato pa direktor družbe Mlekarne Celeia. Leta 1999 je prevzel vodenje zdravilišča Atomske toplice, ki so se pod njegovim vodstvom preoblikovale v blagovno znamko Terme Olimia. Tam je bil kot direktor družbe zaposlen do prevzema funkcije ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo v vladi dr. Mira Cerarja decembra 2014.

Oglejte si video, ki ga je predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek posnel za medij Metropolitan in ga spoznajte nekoliko drugače:

Zdravko Počivalšek: "Sprostim se, ko grem po službi v hlev in skidam svojim lepoticam"

Leta 2005 je prejel nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2004, leta 2010 pa je postal Manager leta 2010 za izjemne dosežke trajnejšega pomena v gospodarstvu. Je oče dveh otrok.

Zdravko Počivalšek je bil 13. septembra 2018 v Državnem zboru ponovno izvoljen za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, še tretjič pa je postal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo 13. marca 2020, po oblikovanju nove vlade, do katere je prišlo po predčasnem odstopu predsednika vlade v januarju 2020.

Na 3. kongresu SMC, 21. septembra 2019 v Ljubljani, je bil izvoljen za predsednika Stranke modernega centra – SMC. Na položaju predsednika je nasledil dr. Mira Cerarja.

Na združitvenem kongresu stranke SMC in GAS, 4. decembra 2021 v Celju, je bil Zdravko Počivalšek soglasno izvoljen za predsednika združene stranke Konkretno.

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
2
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
3
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
4
Pod streho tudi Zakon o vesoljskih dejavnostih
5
Vzpostavljena podpora socialnim podjetjem
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja