Minister Marjan Dikaučič: Dobre kocke v prave roke
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:

Na Ministrstvu za pravosodje so  Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije – Sonček donirali komplete unikatnih lesenih kock Dobra roka. Kocke izdelujejo zaprte osebe v več slovenskih zaporih. Ravnotežnostne kocke Dobra roka ponazarjajo življenje: vzpone in padce; predvsem pa spodbujajo vztrajnost in zaupanje vase.

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je skupaj s predstavniki Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije – Sonček doniral komplete unikatnih lesenih kock Dobra roka.

Ob priložnostni donaciji je sodeloval tudi direktor Iztok Suhadolnik, ki je v družbi uporabnikov Centra Sonček Šiška in zaposlenih predstavil programe ter delovanje zveze, ki je neprofitna, nevladna in nepolitična - nacionalna invalidska organizacija ter deluje po načelih socialnega podjetništva. V društvih povezuje preko 4.000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihove svojce ter strokovne sodelavce.

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju, predstavniki Zveze Sonček so z ministrom izmenjali vtise in praznično voščilo, preizkusili pa so se tudi v grajenju stolpa iz ravnotežnostnih kock. Kompleti kock bodo v nadaljevanju podarjeni otrokom iz društev, pod okriljem zveze.

S praznično donacijo sta si na simboličen način podali Dobri roki skupina otrok s cerebralno paralizo in zaporniki, ki so kocke izdelovali v različnih zavodih. Ravnotežnostne kocke Dobra roka ponazarjajo življenje: vzpone in padce; predvsem pa spodbujajo vztrajnost in zaupanje vase. Spodbujajo in opolnomočijo dobro v človeku ter krepijo zavedanje, da je vsak korak napredka pomemben. Vsakemu posamezniku dajejo priložnost za vztrajanje, trud in razvijanje osebnega talenta v življenju, kar je še posebej pomembno pri ranljivih skupinah.

V prazničnem decembrskem času smo unikatne izdelke iz slovenskega lesa, ki nastajajo v več zaporih, lani podarili otrokom, ki se zdravijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, letos pa poleg Zveze Sonček tudi Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste–Polje.

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
2
Članstvo Konkretno - postani Konkretno politični partner
3
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum na temo kmetijstva in prehrane
4
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
5
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja