Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
Galerija slik
Video
Zdaj se predvaja
konkretno
Izberi seznam predvajanja:
Slovenija kot najbolj zeleno križišče Evrope in pregled pestrega januarskega programa

Na slovenskem paviljonu v Dubaju se je v okviru logistične gospodarske delegacije v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in javne agencije SPIRIT Slovenija, odvil prvi poslovni forum v novem letu na temo Slovenske logistike. Kot častni gost se je poslovnega foruma udeležil minister za infrastrukturo, ki je imel tudi uvodni nagovor.


Slovenija ima zelo strateško lego v središču Evrope - s prometom in infrastrukturo imamo vse atribute ene najboljših logističnih in distribucijskih lokacij v regiji severnega Jadrana.

... je na začetku poudaril Matic Volk, generalni komisar Slovenije za Expo.

Jernej Vrtovec, minister za infrastrukturo je povedal, da se je potreba po digitalizaciji, tudi logističnega sektorja, v času epidemije še povečala. »Prevoz in logistika sta pomembna faktorja naše ekonomije in današnji poslovni forum je pravi korak v smeri, da Slovenija postane zeleno križišče celotne Evrope,« je dodal.

Uvodni nagovor je imela tudi gospa Melita Rozman Dačar, predsednica slovenskega logističnega združenja, ki je udeležence nagovorila preko spleta.

V okviru prvega panela so svoje delovanje predstavili Luka Koper, edino slovensko pristanišče, Zveza pomorsko prometnih agencij in Sekcija pristaniških špediterjev. V drugem delu poslovnega foruma se je predstavil Prometni inštitut Ljubljana, udeleženci pa so dobili vpogled tudi v intermodalno transportno mrežo Evropske unije.

V zadnjem panelu se je predstavilo podjetje Nomago, največji slovenski organizator potovanj in ponudnik celovitih mobilnostnih rešitev ter podjetje Comark s projektom Cargo, ki označuje dejavnosti povezane s transportom ogromnih, težkih, kritičnih ter vrednih tovorov.

V januarju se bodo na slovenskem paviljonu odvili še trije poslovni forumi. Prvi, v sodelovanju z GZS in OZS, bo obsegal celovite inovativne transportne in logistične storitve ter rešitve za Evropo ter predstavitev produktov in storitev slovenskega malega gospodarstva. Naslednji se bo odvil v sklopu poslovne delegacije trajnostni razvoj in les kot trajnostni material prihodnosti, v okviru katerega bo potekala tudi razstava lesarske šole. Tik pred zaključkom prvega meseca letošnjega leta bomo s pričetkom novega tematskega sklopa v slovenskem poslovnem središču gostili poslovni forum personalizirana medicina.

V prvi polovici januarja bo slovenski paviljon obiskala delegacija mestne občine Ljubljana, ki se v okviru osrednjeslovenske regije že predstavlja na trgu Evrope. Za obiskovalce so pripravili številne zanimive aktivnosti, virtualna in športna popotovanja.

Slovenska turistična organizacija v z namenom predstavitve Ljubljane in osrednje Slovenije pripravlja turistični workshop, kjer bo domačim in tujim gostom predstavljala priložnosti in doživetja regije. Častni gostje dogodka bodo tudi župani številnih osrednjeslovenskih občin, ki bodo naš paviljon obiskali z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije.

Slovenski paviljon bo skupaj s partnerji Knauf Insulation, Riko in Sophia Academy, ki ustvarjajo v pobudi Živeti z zelenim srcem (Living with a green heart), pripravil serijo odmevnih dogodkov za poslovno javnost. Dogodki bodo naslavljali teme, kot so vzpostavljanje dobrega počutja zaposlenih, trajnostna gradnja in zelene rešitve.

Tik pred koncem meseca, bo v okviru gostovanja slovenskih regij, našo zeleno oazo na vodni gladini obiskala še mediteranska regija.

Skozi celoten mesec se bodo odvijali dogodki inovativnih slovenskih podjetij, ki se jih bo v januarju predstavilo kar 32.

Slike članka
Zadnje objave
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Najbolj obiskano
1
Dnevi slovenske logistike na Expu 2020
2
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
3
Zdravko Počivalšek
4
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum na temo kmetijstva in prehrane
5
Na slovenskem paviljonu v Dubaju poslovni forum Slovenske logistike
Ne zamujajte, naročite se na Konkretno
Da boste vedno vedeli kje in kaj se Konkretno dogaja