Dnevi slovenske logistike na Expu 2020

Objavil/a Konkretno , dne 2022-01-17 ob 12:10:17

V okviru obsežne predstavitve slovenske logistike na Expu 2020 se v soorganizaciji javne agencije Spirit Slovenija in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije potekal dobro obiskani poslovni forum, ki je v središče postavil možnosti za preboj inovativnih transportnih in logističnih storitev, ki jih razvija slovensko malo gospodarstvo.


Poslovni forum, ki so se ga poleg predstavnikov slovenskih podjetij, udeležili tudi številni gostje iz drugih držav, predstavlja drugi del dni slovenske logistike, v okviru katerih se na največjem svetovnem dogodku tega leta predstavlja skupno več kot 40 slovenskih podjetij. V okviru skupne predstavitve sta Expo obiskali dve poslovni delegaciji, ki sta ju skupaj z javno agencijo Spirit Slovenija soorganizirali Gospodarska zbornica Slovenije ter Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Logistika je pomemben del slovenskega gospodarstva, ki ima velik potencial za razvoj v prihodnjih letih, je na današnjem poslovnem forumu uvodoma izpostavil generalni komisar Slovenije za Expo, Matic Volk, to oceno pa je delil tudi Peter Pišek, predsednik sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Pišek je povedal, da bo Evropski logistični trg po predvidevanjih do leta 2025 rasel po 4,4 -  odstotni letni stopnji. Milan Slokar, predsednik sekcije za prevoz blaga v cestnem prometu pri Gospodarski zbornici Slovenije je dodal, da »Slovenija predstavlja najhitrejšo in najkrajšo pot v srce Evrope iz Bližnjega in Daljnega vzhoda«, kar po njegovem prepričanju predstavlja izjemno priložnost, ki bi jo slovensko gospodarstvo moralo znati izkoristiti v svoj prid.

Predstavitev transportne industrije in prednosti cestnega transporta sta udeležencem predstavila prof. dr. Maja Fošner in prof. dr. Andrej Lisec iz Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru. V zadnjem delu današnjega poslovnega foruma pa se je predstavilo podjetje Petrol, ki je osvetlilo načrte za zeleni prehod družbe v poslovanje po meri najvišjih okoljskih standardov, kar je razvojni cilj, ki se mu mora hitreje in koreniteje prilagoditi tudi celotni logistični sektor.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
Konkretno
Konkretno
Objavil/a 2022-01-17 12:10:17 (Jan 17, 2022)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
V Konkretno podpiramo spodbujanje podjetnosti med mladimi
30 mio evrov letno za športno infrastrukturo
Zaključek svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju in s tem največje poslovne predstavitve Slovenije v vsej njeni zgodovini
Ministrica Kustec na delovnem obisku v Ormožu, Ljutomeru in Radencih
Država se mora zavzemati za enakomeren razvoj vseh slovenskih regij
Vzpostavljena podpora socialnim podjetjem
Gospodarski minister Počivalšek: »Strategija, da vlagamo v ljudi in podjetja je pravilna«
V okviru treh razpisov gospodarstvu na voljo skoraj 135 milijonov evrov svežega denarja
Poslovni forum jugovzhodne Slovenije na slovenskem paviljonu v Dubaju
Pod streho tudi Zakon o vesoljskih dejavnostih
KATEGORIJE
MGRT
(10)
mju
(10)
expo
(9)
seja
(6)
eu
(4)
DZ
(1)
pkp
(1)
sviz
(1)
ZDA
(1)
sto
(1)
CAF
(1)
ZJN
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2022
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj