![]() |
Maj 2022 | ![]() |
||||
---|---|---|---|---|---|---|
P | T | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
![]() |
Maj 2022 | ![]() |
||||
---|---|---|---|---|---|---|
P | T | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
Na svetovni razstavi Expo 2020 bomo čez nekaj dni pričeli z devetim tematskim sklopom - prehrana in kmetijstvo, v okviru katerega je slovenski paviljon gostil delegacijo in poslovni forum.
Poslovni forum Zelena miza Evrope se je odvil v organizaciji javne agencije Spirit Slovenija, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, z namenom promocije vrhunskih slovenskih živilskih podjetij, ki sodelujejo pri strateških raziskavah in inovacijah za bolj trajnostno proizvodnjo hrane.
Foto: Spirit Slovenija
Janez Rebec, predsednik živilske zbornice Slovenije ter direktor podjetja Delamaris in Pivka je izpostavil, da imajo veliko pričakovanj, vsako podjetje si želi priti v ta del sveta. »V zadnjem času smo veliko vložili v promocijo in si želimo, da bi bili bolj prisotni v tej regiji, kjer je prisotnost trenutno bolj skromna,« je dodal.
Aleš Kuhar, agrarni ekonomist, profesor je predstavil slovensko kmetijsko – živilsko proizvodnjo,