Članek
Prepelič in Randolph pri Maccabiju, sodi Pukl
Objavljeno Nov 08, 2018
Sreda prinaša prve nove štiri evroligaške obračune. Šesto kolo bosta ob 20. uri odprla Bayern in Darussafaka, že 5 minut kasneje pa bosta za prvo žogo v nekdanji Nokia Areni skočila košarkarja Maccabija in Reala. Tekmo bo v vlogi glavnega sodnika odsodil Sašo Pukl. Na derbiju v Milanu bo pravico delil Damir Javor. Madridski Real je ob CSKA-ju po petih odigranih kolih edino neporaženo moštvo v letošnji Evroligi, so pa varovanci Pabla Lasa med vikendom zabeležili prvi poraz v španskem prvenstvu. Tokrat kraljevi klub odhaja na gostovanje k Maccabiju, ki bi skoraj nujno potreboval zmago, da nekako ujame stik z ekipami okoli 8. mesta. Derbi kroga bo potekal v Milanu, kamor k domači Olimpii prihaja CSKA. Zadnjih 6 medsebojnih obračunov je pripadlo Moskovčanom, a Milančani so v letošnjo sezono krenili dobro kot že dolgo ne. Glavni "krivec", da je temu tako, je Mike James, nekdanji košarkar Panathinaikosa, ki je kar dvakrat v zadnjih sekundah srečanja poskrbel za zmago milanske ekipe. V četrtek grški derbi, Barcelona v Moskvi, Ob tekmah v Tel-Avivu in Milanu, bosta v sredo potekali še tekmi v Muenchenu in Gran Canarii, preostala štiri srečanja pa bodo na sporedu v četrtek. Jaka Blažič in Kevin Pangos bosta v Moskvi z Barcelono lovila 4. zaporedno zmago, Alen Omić pa bo v Podgorici pričakal četo Šarunasa Jasikevičiusa. Veliko pozornosti bo znova požel grški derbi med Panathinaikosom in Olympiacosom, ki ga v malenkost boljši formi pričakujejo zeleni. Evroliga, 6. kolo, 8.11. FC Bayern – Darussafaka Tefken (20.00) Maccabi FOX – Real Madrid (20.05) AX Armani Exchange Olimpia – CSKA (20.45) Herbalife Gran Canaria – Anadolu Efes (21.45)
9.11. Khimki – FC Barcelona Lassa (18.00) Budućnost VOLI – Žalgiris (19.00) Panathinaikos OPAP – Olympiacos (20.00) KIROLBET Baskonia  – Fenerbahče (20.30)
Slovenci v Evroligi Jaka Blažič (FC Barcelona Lassa) Alen Omić (Budućnost VOLI) Kevin Pangos (FC Barcelona Lassa) Klemen Prepelič (Real Madrid) Anthony Randolph (Real Madrid)
#Evroliga