Članek
Mutombo in Iverson navdušena nad Bobanom Marjanovićem
Objavljeno Apr 16, 2019

Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean-Jacques Wamutombo, bolje znan kot Dikembe Mutombo, je imel čast, da v Philadelphii udari zvonec pred začetkom druge tekme končnice proti Brooklyn Nets. Obred, ki postaja tradicija pred vsako domačo tekmo 76ersov, nosi zgodovinsko konotacijo v povezavi z letom 1776, ko je bila ravno v Philadelphii razglašena neodvisnost ZDA, novico pa so razglašali zvonovi. Iz tega dogodka izvira tudi ime franšize.

Kongovski velikan je sezono 2001-02 odigral v Pennsylvanii, od leta 2015 pa je tudi član Hiše slavnih. Na tribuni ob igrišču se mu je nato pridružil še en član Hiše slavnih in legenda domače ekipe, in sicer Allen Iverson - 'The Answer' je v Philadelphii preživel celo desetletje med 1996 in 2006.

Oba sta lahko uživala v izjemni tekmi, ki so jo, na zadovoljstvo prisotnih, dobili 76ersi. Največ navdušenja je legendarni dvojec kazal nad igro srbskega centra Bobana Marjanovića.

Marjanović meri v višino 222 centimetrov oziroma 4 cm več od Mutomba in je  trenutno najvišji igralec v ligi NBA, zgodovinsko gledano pa je po višini, presenetljivo, šele trinajsti. Najvišja košarkarja vseh časov sta bila Gheorghe Mureșan in Manute Bol, ki sta igrala v devetdesetih.

#LigaNBA