Članek
Kyle Korver govorec na podelitvi diplom na Krampljevi univerzi
Objavljeno May 22, 2019
Martin Krampelj se mudi po t. i. workoutih, kjer NBA ekipe preizkušajo igralce pred junijskim naborom, čez vikend pa si je vzel čas, da z univerzitetnimi kolegi proslavi podelitev diplom na univerzi Creighton v Omahi. Slavnostni govorec na podelitvi je bil branilec Utah Jazz in nekdanji igralec Creighton Bluejays Kyle Korver.
Don't shoot it to shoot it. Shoot it to make it.
S temi besedami je Korver večkrat nagovoril mlajše kolege in svoje izkušnje igranja košarke izkorsitil za delitev nekaj modrosti za življenje. V govoru je spomnil, da sam sploh ni bil prepričan, če bo dobil priložnost za igro v ligi NBA. Na izboru leta 2003 je bil izbran šele kot 51., New Jersey Nets pa so ga takoj poslali v Philadelphio v zameno za določen znesek denarja, ki so ga, tako Korver, porabili za pristopnino za poletno ligo in fotokopirni stroj.
What's your trade value? Mine was apparently...a copy machine! It's OK. A few years back, that copy machine broke... and I'm still playing.
206 centimetrov visoki Krampelj se je po podelitvi odpravil v Detroit in nato v Indianapolis, kjer je imel v začetku tedna treninge, v upanju, da postane 16. igralec Bluejaysov, ki bi zaigral v ligi NBA. Najuspešnejši med njimi je ravno Korver, v NBA-ju pa trenutno igrata še Doug McDermott, Anthony Tolliver in Justin Patton.
#LigaNBA