Članek
Slovenska ulična košarka ima novega šefa
Objavljeno May 28, 2016
Do začetka Samsung državnega prvenstva v košarki 3x3 nas ločita le še dobra dva tedna. Poleg domačega tekmovanja bodo letos zelo dejavne tudi reprezentance. Več o tem je na novinarski konferenci pred finalom Lige Nova KBM povedal Matic Vidic, vodja državnega prvenstva v košarki 3x3. 2805_vidic

Matic Vidic, vodja Samsung državnega prvenstva košarke 3x3: "Nova sezona, 13. po vrsti, je pred vrati. Kot je že v navadi, se bodo najprej zvrstili štirje kvalifikacijski turnirji, finale pa bo tradicionalno sredi avgusta potekalo na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer pripravljamo tudi presenečenje, ki pa naj zaenkrat ostane še skrivnost. Letos si želimo še več ekip. V letu 2015 je na prvem turnirju v prestolnici sodelovalo skorajda 80 ekip, tokrat pa ciljamo na udeležbo stotih. Novost letošnje sezone je kategorija za dekleta U16, katera bodo čez dve leti nastopala na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu. V tej sezoni je nežnejši spol v tej tekmovalni kategoriji v celoti oproščen prijavnine. Poleg deklet U16 se bodo košarkarji in košarkarice podali v boj za državne naslove še v šestih drugih kategorijah, ki ostajajo od lani nespremenjene. Slovenija v košarki 3x3 še naprej kroji sam svetovni vrh. Lani so na finalu FIBA 3X3 svetovne turneje med 12 najboljšimi ekipami nastopale kar tri slovenske. Letos bo dejavnih kar nekaj reprezentanc. Fantje U18 bodo v ponedeljek odpotovali na svetovno prvenstvo v Astano, kasneje jih čaka še nastop v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in v primeru uspešnosti tudi nastop na sklepnem turnirju. Obe članski reprezentanci najprej čakajo kvalifikacije, v primeru uvrstitve pa še nastop na evropskem prvenstvu. Člani bodo oktobra nastopili tudi na svetovnem prvenstvu."

TURNIRJI SAMSUNG DP KOŠARKE 3x3 V LETU 2016:

1. kvalifikacijski turnir, sobota, 11. junija: Ljubjana, Stritarjeva ulica

2. kvalifikacijski turnir, sobota, 25. junija: Novo mesto, Športni park Loka

3. kvalifikacijski turnir, sobota, 2. julija: Piran, Tartinijev trg

4. kvalifikacijski turnir, sobota, 16. julija: Laško, Trubarjevo nabrežje

Finalni turnir, sobota, 13. avgusta: Ljubljana, Kongresni trg

REPREZENTANCE V KOŠARKI 3x3 V LETU 2016: 

Člani: Simon Finžgar, Gašper Ovnik, Adin Kavgić, Anže Srebovt. Članice: Živa Zdolšek, Sandra Piršič, Ana Ljubenović, Urša Žibert. Fantje U18: Rene Grdadolnik, Tadej Kosi, Matic Šiška, Urban Oman.

TEKMOVANJA SLOVENSKIH REPREZENTANC V KOŠARKI 3x3 V LETU 2016:

1.-5. junij: fantje U18, svetovno prvenstvo (Astana, Kazahstan) 25. in 26. junij: člani, kvalifikacije za evropsko prvenstvo (Andora) 16. in 17. julij: fantje U18, kvalifikacije za evropsko prvenstvo (Riga, Latvija) *2.-4. september: člani in članice, evropsko prvenstvo (Debrecen, Madžarska) *9.-11. september: fantje U18, evropsko prvenstvo (Debrecen, Madžarska) 11. - 15. oktober: člani, svetovno prvenstvo (Guangžu, Kitajska)

* - slovenska reprezentanca si mora mesto na evropskem prvenstvu zagotoviti v kvalifikacijah.

#NižjeSlovenskeLige