Članek
Nejc Barič podpisal triletno pogodbo z Laščani
Objavljeno Jul 13, 2016
Vodstvo Košarkarskega kluba Zlatorog je podpisalo novo, triletno pogodbo z mladim, obetavnim organizatorjem igre Nejcem Baričem.
1307_baric
19-letni in 181 centimetrov visoki košarkar, ki mu je trener Aleš Pipan v minuli sezoni namenil precejšnjo minutažo, je član Zlatoroga od leta 2012, poprej pa je nastopal za domači Rudar, s katerim je v sezoni 2012/13 osvojil naslov prvaka v Mini pokalu Spar. V minuli sezoni je za člansko ekipo v DP v povprečju zbral 3,5 točke, 0,9 skoka in 2,2 podaje, točkovni rekord v Ligi Nova KBM pa je postavil 16. aprila, proti Unionu Olimpiji, v Stožicah, ker jih je dosegel 24. S člani je osvojil naslov podprvaka v pokalu Alpe Adria ter 3. mesto v Ligi Nova KBM, bil pa je tudi član ekipe fantov U19, ki je v državnem prvenstvu osvojila drugo mesto.Na 23 tekmah je v povprečju dosegal 14,6 točke, izbran pa je bil tudi v najboljšo peterko finalnega turnirja tega tekmovanja. Aleš Antauer, direktor KK Zlatorog:
“Nejc Barič je eden izmed najbolj nadarjenih organizatorjev igre v Sloveniji in veseli nas, da bo športno pot nadaljeval v Zlatorogu, kjer igra že štiri sezone in pri katerem smo v njegov razvoj vložili precej časa in truda. V minuli sezoni se je izkazal s predanostjo, dobrimi igrami in predvsem kakovostnim delom na treningih in upam, da bo tako tudi nadaljeval.”
 
Nejc Barič:
“Košarkarski klub Zlatorog zelo dobro dela z mladimi igralci, prav tako trener članske ekipe Aleš Pipan, ki mi je dal veliko priložnosti v minuli sezoni, zato sem zelo vesel, da sem podpisal novo pogodbo in, da bom imel dobro priložnost za razvoj ter postopoma, upam, odhod v tujino. V minuli sezoni sem z mladinsko in člansko ekipo v treh tekmovanjih osvojil drugo, oziroma tretje mesto, zdaj pa upam, da je prišel čas za stopničko višje. Komaj čakam, da se začnemo pripravljat in, da pokažemo kaj znamo.”
#LigaNovaKBM