Članek
Krka po točki v Portorož
Objavljeno Nov 23, 2016
S sredino tekmo med Portorožem in Krko se začenja 8. kolo Lige Nova KBM. Primorci so v tej sezoni prišli do ene zmage, medtem, ko so Dolenjci slavili na petih tekmah. Srečanje, ki se bo začelo ob 20.00, si bo moč ogledati na spletnem prenosu na kzs.si. [caption id="attachment_51015" align="aligncenter" width="628"]krka mega 01 Krka želi do nove zmage (foto: Liga ABA)[/caption]

Primorci so v tej sezoni premagali ekipo Term Olimia iz Podčetrtka, na ostalih šestih tekmah pa so ostali praznih rok, tudi v zadnjem kolu na gostovanju v Rogaški Slatini (92:64). Pri ekipi Portoroža je najboljši strelec Marko Vuković, ki na tekmo v povprečju dosega 15 točk. Gostje iz Novega mesta so v prejšnjem kolu v domači dvorani premagali Hopse (83:80), s petimi zmagami in dvema porazoma pa se nahajajo na drugem mestu Lige Nova KBM. Matic Rebec je s 13,3 točke na tekmo prvi strelec sedemkratnih državnih prvakov. Dvoboj med Portorožem in Krko si bo mogoče ogledati tudi na spletnem prenosu na kzs.si. Liga Nova KBM, 8. krog, 23.11. Portorož - Krka (20.00)

Konstantin Subotić, trener Portoroža: "K nam v goste prihaja ena najboljših ekip v zgodovini slovenske košarke. Smo zelo motivirani in komaj čakamo, da se tekma prične. Ne glede na težave, si želimo, da odigramo boljše kot na prejšnjih tekmah. Želimo si tudi podpore s tribun."

Dejan Mihevc, trener Krke: "Na tekmi proti Portorožu smo v vlogi favorita, a se zavedamo, da igramo proti zelo neugodnemu moštvu, ki je še posebej nevarno na domačem parketu. Zato vemo, da se bomo morali predstaviti v najboljši luči, da lahko to vlogo tudi upravičimo."

#LigaNovaKBM